sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Mozzarella-pestoleipä


Tästä helppo, nopea ja maukas leipäohje, jonka nappasin Maku-lehden 2012 kalenterista.

2,5 dl vettä
0,5 pss kuivahiivaa
n 7 dl hiivaleipäjauhoja
0,5 tl suolaa
2 rkl öljyä

1 dl vihreää pestoa
125 g mozzarella-juustoa
30 g aurinkokuivattuja tomaatteja paloiteltuna


Sekoita hiiva 2 dl jauhoja ja sekoita veteen. Nosta kulho lämpimään vesihauteeseen ja anna olla noin 10 minuuttia. Kun taikinavelli alkaa kuplia, hiiva on alkanut toimia ja voit jatkaa. Lisää juureen suola ja öljy. Lisää jauhoja pikkuhiljaa niin että taikina irtoaa käsistä ja sitä pystyy leipomaan. Kauli taikina noin 25*30 cm levyksi jauhotetulla alustalla. Levitä levyn päälle täytteet ja kääri rullalle. Nosta voideltuun 1,5 litran vetoiseen leipävuokaan. Anna kohota liinalla peitettynä noin 30 minuuttia. Paista 200 asteessa alatasolla noin 35 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti