sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Suklaa-suolapähkinäcookies


Näiden suolaisten ja makeiden cookiesien ohje löytyy Fazerin Suklainen keittiö-lehtisestä, jonka oon joskus muinoin tainnu napata kaupan leivontatarvikehyllystä.

400g vehnäjauhoja
½tl ruokasoodaa
½tl leivinjauhetta
160g voita, huoneenlämpöistä
85g fariinisokeria
85g sokeria
2 munaa
100g rouhittuja suolapähkinöitä
120g ruhittua taloussuklaata

Sekoita jauhot, ruokasooda ja leivinjauhe. Lisää voi kuutioina ja sekoita murumaiseksi. Vatkaa fariinisokeri, sokeri ja munat kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita munavaahto jauhoseokseen ja lisää lopuksi suolapähkinät ja suklaarouhe.

Muotoile taikinasta pitkä rulla ja laita se jääkaappiin ainakin tunniksi. Leikkaa rullasta n. 1cm paksuisia paloja ja paista niitä uunissa 175 asteessa 10-20 min, kunnes coociet ovat reunoilta ruskeita ja keskeltä hieman vaaleampia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti