sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

Vadelmainen sitruunakakku



Viikonloppu vietettiin laadukkaassa seurassa mökillä. Syötiin ja juotiin hyvin, juteltiin ja naurettiin paljon, saunottiin ja lilluttiin paljussa. Ihanaa! Tällaista kakkua tein ja se tuhostettiin tehokkaasti yhdeksän naisen voimin.


Huomaa, että meikäläinen alkaa olla kevätfiiliksellä, koristelussa tekee mieli käyttää hirveesti marjoja ja hedelmiä ja kaikkea raikasta ja ihanaa, paljon! Kokeile! Pohjan voit jälleen tehdä haluamallasi tavalla. Käytä 24cm irtopohjavuokaa.
Täyte:
5 liivatetta
puoli prk (á 250 g) mascarponejuustoa
1 prk sitruunatuorejuustoa- tai rahkaa
4 dl kermaa
1,5 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
Kiille:
200 g vadelmasosetta
2 rkl tomusokeria
tilkka marjamehua
2 liivatetta

Laita liivatteet likoamaan lautaselle kylmään veteen. Aseta kakkupohja tai keksivoi-seos leivinpaperilla vuoratun 24cm irtopohjavuoan pohjalle. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kulhossa keskenään juustot ja sokerit. Purista lionneista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sulata kiehuvaan veteen. Sekoita liivateseos juusto-sokeriseokseen. Lisää joukkoon kevyesti käännellen vaahdotettu kerma. Kaada täyteseos pohjan päälle ja laita hyytymään jääkaappiin tunniksi tai pariksi. Valmista kiille. Käytä valmista vadelmasosetta tai soseuta itse vadelmat. Painele vadelmasose siivilän  läpi, jollet halua mukaan siemeniä. Kaada kiille hyytyneen täytteen päälle ja hyydytä mieluiten yön yli. Koristele ja syä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti