keskiviikko 29. helmikuuta 2012

Tuulihatut suklaamoussella


MM-kyykkää pelattiin 11.2.2012. Oli hauskaa. Yleensä tuomareita lahjotaan alkoholilla. Minä päätin tehdä meidän joukkueelle naposteltavaa ja tuomareiden lahjomista varten tuulihattuja. Tällä kertaa ne sai suklaamoussetäytteen. Tuli muuten melekoosen hyviä! Teepäs säkin näitä vaikkei ketään tarttiskaan lahjoa.

Tuulihatut;
100 g voita tai margariinia
2 dl vettä
2 dl vehnäjauhoja
3 kananmunaa

Mittaa kattilaan rasva ja vesi. Kuumenna seos kiehumispisteeseen. Lisää kaikki jauhot kerralla ja sekoita rivakasti puuhaarukalla, kunnes seos irtoaa kattilan reunoilta palloksi. Anna taikinan jäähtyä haaleaksi. Kaada taikina kulhoon, jos olet käyttänyt teflonkattilaa. Vatkaa taikinaan mukaan munat yksitellen, seosta koko ajan voimakkaasti vatkaten sähkövatkaimella. Nosta kahdella lusikalla nokareita pellille tai pursota pursotuspussin avulla ruusukkeita. Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia. HUOM! Älä avaa uuninluukkua paistamisen alkuvaiheessa. Paista tuulihatut kauniin ruskeiksi ja kypsiksi, muuten ne lässähtävät. Anna jäähtyä.

Täyte:
2,5 Flora vispiä

200 g taloussuklaata
2 kananmunan keltuaista

Sulata suklaa vesihauteessa, älä anna suklaan kuitenkaan kuumentua. Lisää kananmunan keltuaiset ja sekoita tasaiseksi. Vatkaa Flora vispi ja sekoita joukkoon suklaa-keltuaisseos. Laita mousse pursotinpussiin, ja valitse kapea pillimäinen pursotinsuu, jolla saat täytettyä tuulihatut työntämällä pillin tuulihatun sisään ja pursottamalla moussea tuulihatun sisään.

2 kommenttia:

Jätä kommentti