perjantai 27. tammikuuta 2012

Suklaamoussekakku



Tällä herkullisella ohjeella tulee iso kakku 28cm irtopohjavuokaan. Siitä riittää noin 25 hengelle. Jos haluat pienemmän kakun, puolita ohje. Pohjan voi tehdä kekseistä, mutta tuo suklaakakkupohja on ihanan kuohkea. Se on täytekakkupohja, jonka voi leikata sahalaitaisella veitsellä kahteen tai kolmeen osaan, eli siitä saa pohjan kolmeen kakkuun kerrallaan. Eli käytä vaikka yksi ja pakasta toiset.

Kakkupohja:
4 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta (tummaa)
1 1/2 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon kevyesti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun, jauhotettuun, tasapohjaiseen, esimerkiksi irtopohjavuokaan (halkaisija 28 cm). Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Kumoa kakku ja anna sen jäähtyä. Leikkaa haluamasi paksuiseksi sahalaitaisella veitsellä ja aseta leivinpaperipohjaiseen irtopohjavuokaan. Kostuta appelsiinimehulla tai maidolla. Valmista täyte.

Täyte:
5 liivatelehteä
2 prk (á 250 g) mascarponejuustoa
4 dl kermaa
400 g tummaa suklaata, esim. taloussuklaa
4 kananmunanvalkuaista
1,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
0,5 dl konjakkia

Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vaahdota munanvalkuaiset ja kerma omissa kulhoissaan, siirrä jääkaappiin odottemaan.Sulata suklaa. Sekoita keskenään sulatettu suklaa, mascarpone ja sokerit. Kuumenna konjakki kattilassa kiehuvaksi, liuota joukkoon vedestä puristetut liivatteet, anna jäähtyä minuutin verran. Kaada liivateneste mascarponeseoksen joukkoon tasaisesti sekoittaen. Lopuksi kääntele täytteeseen vaahdotettu kerma ja munanvalkuaiset. Hyydytä jääkaapissa muutama tunti tai mieluiten yön yli. Koristele ja nauti!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti