tiistai 24. tammikuuta 2012

Daim-palat



Teki miäleni tehdä pitkästä aikaa mokkapaloja. Jotain twistiä niihin piti kuitenki saada. Kinuskissalla on ihana kuorruteohje, jota käytin oman mokkapalaohjeen päälle. Joten mokkapaloista tuli Daim-paloja. Kannattaa kokeilla. Ehdottomasti!

Pohja:
4 kananmunaa
3 dl sokeria
200 g voita
5 dl täysjyvävehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
3 vaniljasokeria
4 rkl kaakaojauhetta
2,5 dl maitoa

Sulata voi. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita keskenään kuivat aineet. Lisää sula voi munasokerivaahtoon. Lisää vuorotellen sihdin läpi kuivat aineet ja maito. Sekoita varovasti käännellen ainekset sekaisin. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 200 asteessa 20 minuuttia.

Kuorrute:
2 isoa Daimia
150 g voista
2 dl sokeria
2 tl vanilijasokeria
2 keltuaista
2 tl murukahvia


Rouhi Daimit. Sulata voi kattilassa. Lisää voihin sokerit, keltuaiset ja murukahvi. Anna kiehahtaa ja keittele hetken aikaa koko ajan sekoittaen, kunnes alkaa paksuuntua ja murukahvi on liuennut. Lisää lopuksi rouhittu Daim. Levitä kuorrute heti pohjan päälle. Jämähtää nopeasti, joten ole nopea. Koristele halutessasi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti