tiistai 24. tammikuuta 2012

Kinkkupiirakka



Piirakoitahan oon väkästellyt paaaaljon, mutta nyt vasta tajusin, että voishan sitä tännekin suolaisten piirakoiden reseptejä laittaa. Tässä siis aina varman kinkkupiirakan ohoje. Itse tykkään käyttää tavallisten vehnäjauhojen sijasta täysjyvävehnäjauhoja ja ruisjauhoja täyttävyyden ja kuituisuuden vuoksi.

Pohja:
2dl täysjyvävehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
0,5 tl suolaa
125 g voita tai margariinia
0,5 dl vettä
Täyte:
noin 10-15 cm pala purjoa

1 pieni paprika
200 g valmiita kinkkusuikaleita tai leikkeleitä pilkottuna
2 dl ruokakermaa
2 kananmunaa
suolaa, mustapippuria
100 g juustoraastetta

Sekoita jauhot ja suola kulhossa, paloittele joukkoon huoneenlämpöinen ja pehmeä voi ja nypi se sekaisin jauhojen kanssa. Lisää joukkoon vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi massaksi. Levitä taikina piirakkavuoan pohjalle.

Leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi ja purjo renkaiksi. Kuullota kasviksia ja kinkkusuikaleita hetki paistinpannulla öljytilkassa. Kaada paistetut kasvikset ja kinkut pohjan päälle. Lopuksi yhdistä kaikki loput täytteeseen tulevat ainekset keskenään ja kaada pohjan päälle. Paista piirakkaa 200 asteessa noin 35 minuuttia. Peitä tarvittaessa foliolla, jottei piirakka tummu liikaa. Tarjoile hyvän salaatin kanssa :)

1 kommentti:

  1. Kiitos Maria reseptistä! Pohja oli kyllä todella hyvä. Suosittelen kaikille! Tein piirakan evääksi Suomenlinnan reissulle ja seuraavana päivänäkin maistui oikein hyvälle. Kokeilin kinkun sijasta salamisuikaleita (kiireellinen kauppareissu), ja ne toimivat myös, vaikka ajattelin ensin, että olisiko liian suolainen ja rasvainen. Kiitos!

    VastaaPoista

Jätä kommentti