tiistai 31. tammikuuta 2012

After eight-kakku


Joululta jääneet After eight-suklaat piti saada käytettyä kaapista, eikä pitkään aikaan ollu tullu syötyä mintunmakuista kakkua, joten kehittelin tällaisen kakun. Sitä tarjoiltiin myös mun Tupperware-kutsuilla. Oli minttuista ja olin tyytyväinen :)

Pohjan tähän kakkuun tein kuten tässäkin.
Täyte:
2 prk (á2,5dl) Flora vispiä
1 paketti After eight-suklaita
2 prk (á 250 g) maitorahkaa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
5 liivatetta
0,5 dl kiehuvaa vettä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Aseta kakkupohja leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Vatkaa Flora vispi vaahdoksi. Sekoita keskenään rahka ja sokerit. Poista After eight-suklaat papereistaan ja pilko veitsellä pieniksi paloiksi. Purista lionneista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sulata kiehuvaan veteen. Sekoita liivateseos rahka-sokeriseokseen. Lisää joukkoon kevyesti käännellen vaahdotettu Flora vispi ja After eight-palaset. Lisää halutessasi pieni tilkka vihreää elintarvikeväriä, jos tahdot kakusta mintun värisen. Kaada seos pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa kunnes rahkaseos on hyytynyt (n. 2-3 tuntia tai mieluiten yön yli). Koristele haluamallasi tavalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti