tiistai 23. elokuuta 2011

Raikas vadelmakakku


Jos marjoista pitäisi valita paras, niin oma suosikkini on ehdottomasti vadelma. Siinä on kunnolla makua, se on raikas ja sopii vaikka mihin. Seuraava kakku pääsi mun kanssa Aamulehteenkin 22.8.2011.


Pohja:
 200g Digestive tms. keksejä
75g voita
Täyte:
6 liivatelehteä
200 g vadelmamarmeladia
200 g vadelmia
2 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 kananmunan valkuaista
1 tl vaniljasokeria
sokeria oman maun mukaan (marmeladissa on jo aika paljon sokeria)
0,5 dl vadelmalikööriä (vadelmamehua, jos likööriä ei halua käyttää)

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vuoraa 18-20 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla. Murskaa keksit ja sekoita sulatetun voin kanssa. Laita keksi-voiseos irtopohjavuoan pohjalle ja jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

 Vaahdota vispikerma ja kananmunan valkuaiset omissa kulhoissaan. Soseuta vadelmat. (Jos et pidä vadelman siemenistä, painele survottua vadelmaa pienireikäisen siivilän läpi, siten että vadelman mehu valuu alla olevaan astiaan.) Vatkaa tuorejuusto ja vadelmasose keskenään. Mausta vaniljasokerilla ja halutessasi tavallisella sokerilla. Tarkista maku. Kuumenna likööri tai mehu kiehuvaksi ja liuota joukkoon vedestä puristetut liivatteet, sekoita tasaiseksi. Kaada liivateneste ohuena nauhana tuorejuusto-vadelmaseokseen koko ajan sekoittaen. Lopuksi kääntele joukkoon vaahdotetut valkuaiset ja vispikerma. Kaada täyte vuokaan ja nosta kylmään hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli. Irroita kakku vuoasta veistä käyttäen ja siirrä tarjoiluastialle. Koristele haluamallasi tavalla.

1 kommentti:

Jätä kommentti