maanantai 12. syyskuuta 2011

Tuulihatut kinuskitäytteellä ja mansikoilla


Tuulihattuja on joskus vain saatava. Onneksi harjoitus tekee mestarin ja oon jo aika hyvä tekemään niitä. Mielikuvitusta voikin käyttää kun keksii mitä erilaisempia täytteitä niille. Tällä kertaa valmistui jääkaapista löytyvistä tuotteista yllättävän hyvä täyte! Ihana kinuskin ja mansikan yhdistelmä.

Ensin tuulihattujen ohje:
100 g voita tai margariinia
2 dl vettä
2 dl vehnäjauhoja
3 kananmunaa

Mittaa kattilaan rasva ja vesi. Kuumenna seos kiehumispisteeseen. Lisää kaikki jauhot kerralla ja sekoita rivakasti puuhaarukalla, kunnes seos irtoaa kattilan reunoilta palloksi. Anna taikinan jäähtyä haaleaksi. Kaada taikina kulhoon, jos olet käyttänyt teflonkattilaa. Vatkaa taikinaan mukaan munat yksitellen, seosta koko ajan voimakkaasti vatkaten sähkövatkaimella. Nosta kahdella lusikalla nokareita pellille tai pursota pursotuspussin avulla ruusukkeita. Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia. HUOM! Älä avaa uuninluukkua paistamisen alkuvaiheessa. Paista tuulihatut kauniin ruskeiksi ja kypsiksi, muuten ne lässähtävät. Anna jäähtyä.

Ja sitten täyte:
2 dl vispikermaa
200 g vaniljatuorejuustoa (kasvisrasvasekoite, joka löytyy yleensä tuorejuustojen vierestä)
1 dl valmista kinuskikastiketta
tuoreita mansikoita

Vatkaa kerma. Sekoita keskenään kinuski ja tuorejuusto. Lisää kerma käännellen joukkkoon. Pilko mansikat. Täytä tuulihatut kinuskitäytteellä ja mansikan paloilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti