tiistai 23. elokuuta 2011

Perinteinen juustokakku ja vadelmamelba


Sitruunainen uunissa paistettu juustokakku. Ah. Oma simppeli sovellukseni monista eri klassisten juustokakkujen ohjeista. Vadelmamelba on ihan ykkönen! Nams.

200 g Digestive-keksejä
35 g voita
600g maustamatonta tuorejuustoa
3 munaa
yhden sitruunan kuori
2 tl vanilja sokeria
1 dl sokeria
Vadelmamelba:
200 g vadelmia
n. 0,5 dl tomusokeria, oman maun mukaan

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Murskaa keksit ja sekoita sulatetun voin kanssa.  Painele keksi-voiseos tavallisen tai irtopohjavuoan pohjalle. Raasta sitruunan kuori. Vatkaa keskenään tuorejuusto, munat, sokerit ja raastettu kuori. Kaada seos keksipohjan päälle ja paista uunissa n- 50-60 minuuttia, kunnes kakun pinnalle on ilmestynyt ruskeita laikkuja. Anna kakun jäähtyä hyvin ja siirrä se jääkaappiin vähintään kahdeksi tunniksi ennen tarjoilemista.
Vadelmamelbaa varten survo vadelmat ja painele lusikalla pienireikäisen siivilän läpi siten että vadelmien mehu valuu alla olevaan astiaan. Sekoita joukkoon tomusokeri.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti