tiistai 23. elokuuta 2011

Valkosuklaa-pistaasi-karpalocookiet



Valkosuklaa-pistaasi-karpalocookiet (n. 15 kpl)

140 g voita
1 dl sokeria
1 1/2 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
1 muna

4 dl vehnäjauhoa
1/2 tl ruokasoodaa
3/4 tl leivinjauhetta
3/4 tl merisuolaa

n. 150 g valkosuklaata
kourallinen kuivattuja karpaloita
kourallinen kuorittuja pistaasipähkinöitä

Ota voi ja kananmuna huoneenlämpöön hyvissä ajoin. Rouhi valkosuklaa ja siivilöi pienenpienet hiput pois, jotta “suklaapöly” ei pääse lötkistämään taikinaa.

Vatkaa pehmennyttä voita ja sokereita sähkövatkaimella niin kauan, että seos on vaaleaa ja kuohkeaa (tähän menee n. 5 min). Lisää sen jälkeen muna ja vatkaa lisää.

Sekoita erillisessä astiassa jauhot, sooda, leivinjauhe ja suola. Lisää kuivat aineet voi-sokeriseokseen, sekoita vain sen verran että ainekset ovat sekaisin, älä enempää. Lisää viimeisenä valkosuklaa, pistaasit ja karpalot.

Peitä taikinapallo kelmulla ja anna olla jääkaapissa 24-72 tuntia ennen paistamista.
Käytä apuna ruokalusikkaa, mittalusikkaa tai jätskikauhaa ja pyörittele taikinasta suunnilleen golfpallon kokoisia palleroita (ehkä vähän isompiakin). Laita kerrallaan n. 6-8 palleroa leivinpaperilla päällystetylle pellille (älä lyttää!). Paista 175-asteisessa uunissa n. 12-16 minuuttia, kunnes keksit ovat hiukan ruskettuneet reunoilta. Jäähdytä ensin pellillä ja siirrä sen jälkeen ritilälle.

Tämän ohjeen taikuri löytyy täältä. Kiitos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti