keskiviikko 6. heinäkuuta 2011

Kreikkalainen leipä



Tämän resepti löytyy mun ihanasta Kotilieden suuresta keittokirjasta. Keittojen ja salaattien kanssa mainiota, tai ihan vaan pelkän tuorejuuston kanssa. Ite tykkään yrttituorejuuston kaa. Nams.

3 dl maustamatonta jogurttia
50 g hiivaa
2 rkl hunajaa tai siirappia
2 tl suolaa
2 munaa
1/2 dl juoksevaa margariinia tai
öljyä
noin 10 dl hiivaleipäjauhoja
Täyte;
2 kovaksi keitettyä kananmunaa
noin 10 aurinkokuivattua tomaattia
200 g fetajuustoa
20 tummaa oliivia
1 rkl tuoretta oreganoa
1 dl silputtua persiljaa
rouhittua mustapippuria

Lämmitä jogurtti kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva jogurttiin. Lisää muut ainekset ja alusta pehmeähkö taikina.
Anna kohota lämpimässä, vedottomassa paikassa leivinliinan alla puolisen tuntia. Keitä kananmunia noin 8 minuuttia, jäähdytä, kuori ja silppua. Valuta feta, aurinkokuivatut tomaatit ja oliivit liemistään. Silppua täytteen ainekset ja sekoita keskenään.

Vaivaa taikinaa jauhoisella alustalla ja kauli suorakaiteen muotoiseksi levyksi, noin 30 x 50 cm. Levitä täyte taikinalevylle ja kääri se rullaksi. Nosta käärö pellille, kierrä sarven muotoon, tee pintaan viillot ja anna kohota noin 15 minuuttia. Paista sarvea 200-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia. Korista viillot laakerinlehdillä. Tarjoa lämpimänä keiton, salaatin tai iltateen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti