torstai 2. kesäkuuta 2011

Vadelma-juustokakkubrownie


Tämän reseptin löysin kirjasta Leivonnaisia herkkusuille. Kirjassa on The Hummingbird bakery-nimisen yritysen suosikkireseptit. Oli niin houkutteleva ohje, että oli pakko kokeilla. Ja tosi hyvää tästä tuli! Syötiin tätä eilen jälkkäriksi työkavereiden kanssa grillibileissä. Namnamnam. Kannattaa kokeilla.

n. 33x23x5 cm:n kokoinen vuoka leivinpaperilla vuorattuna
n. 12 annosta

Brownie:
200 g tummaa suklaata
200 g voita
4 dl tomusokeria
3 kananmunaa
1,75 dl vehnäjauhoja
Sulata suklaa. Vatkaa sekaisin voi ja sokeri. Lisää munat joukkoon yksitellen. Vatkaa vähitellen joukkoon jauhot, käännä sitten nopeus suuremmalle ja vatkaa vielä hetki, niin että taikinasta tulee tasaista. Kaada sulatettu  suklaa hitaasti joukkoon ja sekoita hyvin. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.

Juustokakku:
400 g tuorejuustoa
2,5 dl tomusokeria
0,5 tl vanilja-aromia
2 kananmunaa
Mittaa tuorejuusto, tomusokeri ja vanilja-aromi kulhoon ja vatkaa alhaisella tasolla, kunnes seos on tasaista ja paksua. Lisää munat yksi kerrallaan edelleen vatkaten. Seoksen tulisi olla tasaista ja kermamaista. Levitä seos brownien päälle ja tasoittele pinta. Paista levyä 170 asteisessa uunissa 30-40 minuuttia. Anna levyn jäähtyä kokonaan, peitä se sitten ja nosta jääkaappiin. Anna olla kylmässä 2 tuntia tai mielellään yön yli.


Vadelma-kerma:
3 dl kuohukermaa
1,75 dl tomusokeria
3,5 dl vadelmia sekä ylimääräisiä koristeluun
Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää Vatkaamisen loppuvaiheessa mukaan tomusokeri ja vadelmat. Vatkaa paksuksi muttei kovaksi vaahdoksi. Kumoa brownielevy alustalle ja käännä oikeinpäin.Levitä kermakuorrute tasaisesti levyn päälle ja koristele pinta kokonaisilla vadelmilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti