torstai 2. kesäkuuta 2011

Mustikkaleivokset vol.2



Hups, nyt tuli tehtyä jo toistamiseen mustikkaleivoksia. Näihin keksin ite reseptin. Nämä tein meidän työpaikan Soilille, jolla oli eläkkeellejäämispippalot tiistaina. Mulle lankes vastuu Soilin kahvittamisesta. Tosi harmillista :)

Leivoksien pohja syntyi tavallisen kääretorttupohjan ohjeella:
4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon pienissä erissä varovasti sekoittaen. Kaada uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 7 minuuttia.
Kumoa sokeroidulle leivinpaperille jäähtymään.

Pieniä leivosvuokia saa tehtyä leikkaamalla leivotatarvikekaupoista saatavista irtopohjavuokaan käytettävistä reunakalvoista noin 15-20cm pituisia pätkiä ja teippaamalla reunat kiinni, jotta muodostuu pieni "vuoka". Leikkaa kääretorttupohjasta vuokien kokoisia pyöreitä paloja ja aseta ne pikkuvuokien pohjalle. Valmista täyte.

8 liivatetta
4 dl kermaa
200 g tuorejuustoa 
200 g rahkaa
250 g mustikoita
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
0,5 dl mustikkamehua -tai likööriä

Laita liivatteet kylmään veteen. Vaahdota kerma. Soseuta mustikat. Vatkaa rahka, tuorejuusto, sokerit ja mustikkasose keskenään. Kuumenna mehu tai likööri kiehuvaksi ja liuota joukkoon vedestä puristetut liivatteet, sekoita tasaiseksi. Kaada liivateneste ohuena nauhana rahka-tuorejuustoseokseen koko ajan sekoittaen tai sähkövatkaimella vatkaten. Lopuksi kääntele joukkoon vaahdotettu kerma. Kaada täyte vuokiinn ja nosta kylmään hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli. Irroita reunakalvot ja siirrä leivokset tarjoiluastialle. Koristele haluamallasi tavalla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti