torstai 2. kesäkuuta 2011

Mansikkatäytekakku (ja valkosuklaajuustokakku)


Tälläiset kakut oli urakkana erään tutun juhliin. Kolme mansikkakakkua vaniljaisella täytteellä ja kaksi valkosuklaajuustokakkua. Aikamoinen urakka oli tehdä ensimmäistä kertaa noin monta kakkua kerralla, mutta onneksi sain Emilialta hieman apua. Kivaa oli ja lopputuloksesta pidettiin.

Mansikkatäytekakku


Sokerikakkupohja:
esim. 6 munaa
sokeria
vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Voitele ja korppujauhota vuoka (halkaisija n. 24cm). Ota esille kaksi saman kokoista lasia. Riko munat toiseen lasiin. Kaada toiseen lasiin saman verran sokeria. Kaada sokeri kulhoon. Mittaa tyhjentämääsi lasiin edelleen munien kanssa yhtä paljon jauhoja. Laita päälle 2 tl leivinjauhetta ja sekoita keskenään. Kaada munat kulhoon ja vatkaa sokerin kanssa vaahdoksi. Siivilöi jauhot munavaahtoon pienissä erissä nuolijalla käännellen, älä vatkaa. Paista 175 asteessa uunin alatasolla n. 40 min. Kakku on valmis, kun se on hieman irronnut vuoan reunoista. Kumoa kakku pian uunista ottamisen jälkeen.

Leikkasin kakkupohjan kolmeen osaan ja kostutin osat vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Ensimmäiseen väliin survoin mansikkaa noin 400 g. Toiseen väliin tuli vaniljatäyte.

Täyte:
2 dl kermaa
200 g vaniljan makuista tuorejuustoa/kasvisrasvasekoitetta
0,5 dl vaniljakreemijauhetta

Valkosuklaajuustokakku


Tätä kakkua oon tehnyt aikaisemminkin mustikkakiilteellä. Nyt jätin sen vain pois ja koristelin pensasmustikoilla. Pensasmustikat sopii hyvin kakkujen koristeluun, koska ne on näyttäviä eikä sotke ollenkaan.

Pohja:
200 g Digestive tms.-keksejä
75 g voita
Täyte:
200g valkosuklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
5 liivatetta
2 kananmunan valkuaista
1½ dl sokeria
2 tl vaniliinisokeria
2,5 dl Flora vispiä

Laita liivatteet kylmään veteen. Tee murustetuista kekseistä ja voista tasainen seos ja painele se leivinpaperilla päällystetyn irtopohjavuoan pohjalle. Sulata suklaa. Vatkaa vaahdoksi kananmunien valkuaiset ja puolet sokerista. Vaahdota kerma, loput sokerit ja vanilliinisokeri. Tee valkosuklaasta ja tuorejuustosta tasainen seos, lisää siihen 4 liivatetta liuotettuna pieneen määrään vettä. Sekoita joukkoon valkuaisvaahto ja kermavaahto. Kaada seos irtopohjavuokaan ja nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi. Tee sitten päällys mustikkasurvoksesta ja kolmesta pieneen vesi- ja mehumäärään liuotetusta liivatteesta. Kaada päällys varovasti kakun päälle ja nosta takaisin jääkaappiin hyytymään. Koristele mielesi mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti