torstai 26. toukokuuta 2011

Baileys-kakku kaakaokiilteellä



Tämän kakun tein melkein suoraan Kinuskikissan ohjeella. Ainoat muutokset oli, että tavallisen Baileysin sijaan käytin meidän kaapista löytynyttä hasselpähkinä-Baileysia ja kerman sijaan käytin Flora vispiä. Tosi hyvää tuli ja rakenne oli tosi jees.

Pohja:
200 g Domino-keksejä
50 g voit
Täyte:
4 liivatelehteä
2,5 dl Flora vispiä
1 ¼ dl tomusokeria
2 prk (á 250 g) mascarpone-juustoa
3 valkuaista
1 dl Baileys-likööriä
Kiille:
3 liivatelehteä
1 dl tummaa kaakaojauhetta
¾ dl sokeria
3 dl kevytmaitoa

Koristeeksi:
tuoreita mansikoita

Vuoraa irtopohjavuoan (halkasija 24 cm) pohja leivinpaperilla.  Murskaa keksit. Sulata voi ja lisää keksimurska joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja painele seos vuoan pohjalle. Laita täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota Flora vispi. Sekoita keskenään mascarpone-juusto ja tomusokeri. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Kiehauta likööri ja sulata joukkoon liivatelehdet. Sekoita likööri-liivateseos pienissä erissä ohuena nauhana hitaasti vatkaten mascarpone-sokeriseokseen. Lopuksi kääntele joukkoon  valkuaisvaahto ja vaahdotettu Flora vispi. Kaada täyte vuokaan. Hyydytä jääkaapissa 3 tuntia.

Laita kiilteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Mittaa kaakaojauhe, sokeri ja maito kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Ota liedeltä, kun seos on tasainen. Sulata liivatelehdet suklaakastikkeeseen. Jäähdytä seos kylmässä vesihauteessa haaleaksi. Kaada sitten vuokaan täytteen päälle. Hyydytä jääkaapissa 2-3 tuntia. Irrota vuoan reunus ja siirrä kakku tarjoilualustalle. Koristele.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti