torstai 26. toukokuuta 2011

Mansikkakakku


Itse kehitelty resepti, jee! Työpaikan likat sai nauttia tästä kakusta keskiviikkona. Hyvää palautetta tuli. Teen toistekkin.

Mansikkakakku

Pohja:
200g Digestivekeksejä
75g voita
Täyte:
6 liivatelehteä
200 g mansikkamarmeladia
200 g mansikoita
2,5 dl Flora vispiä
200 g vaniljarahkaa
2 kananmunan valkuaista
1 tl vaniljasokeria
sokeria oman maun mukaan (marmeladissa on jo aika paljon sokeria)
2 rkl mansikkamehua tai mansikkalikööriä

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vuoraa  18-20 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla. Murskaa keksit ja sekoita sulatetun voin kanssa. Laita keksi-voiseos irtopohjavuoan pohjalle ja jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

Vaahdota Flora vispi ja kananmunan valkuaiset omissa kulhoissaan. Soseuta mansikat. Vatkaa vaniljarahka ja mansikkasose keskenään. Mausta vaniljasokerilla ja halutessasi tavallisella sokerilla. Tarkista maku. Kuumenna mehu tai likööri kiehuvaksi ja liuota joukkoon vedestä puristetut liivatteet, sekoita tasaiseksi. Kaada liivateneste ohuena nauhana rahka-mansikkaseokseen koko ajan sekoittaen. Lopuksi kääntele joukkoon vaahdotetut valkuaiset ja Flora vispi. Kaada täyte vuokaan ja nosta kylmään hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli. Irroita kakku vuoasta veistä käyttäen ja siirrä tarjoiluastialle.  Koristele vaikka  tuoreilla mansikoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti