sunnuntai 15. toukokuuta 2011

Valkosuklainen vadelma-appelsiinikakku


Äitienpäiväkahvittelua Ruoveden mökillä. Armas anoppi-kandidaattini pyysi valmistamaan kakun. Vapaat kädet. Tässä tulos. Hellapoliisin ohjeella väännetty raikas ja kesäinen kakku. Tykkäsin.




Pohja:
200 g keksejä (itse käytin digestivejä)
 n. 75 g sulatettua voita
Täyte:
6-7 liivatelehtiä
2 1/2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200 g appelsiinituorejuustoa
200-300 g vadelmia
100 g valkosuklaata rouhittuna
1 tl vaniljasokeria
sokeria maun mukaan
(2 kananmunan valkuaista vaahdotettuna -> lisäsin itse ohjeeseen tuomaan kuohkeutta)
1/2 dl vettä, mehua tai marjalikööriä
Pinnalle:
1-2 tlk säilykemandariineja
1 dl vettä
1/2 dl hyytelösokeria

1 dl vispikermaa
1 rkl sokeria
1/2 tl vaniljasokeria

Murusta keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos leivinpaperilla vuoratun, halkaisijaltaan 18-22 cm irtopohjavuoan pohjalle. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vaniljakastike. Vatkaa keskenään appelsiinituorejuusto, vadelmat ja veitsellä karkeaksi rouhittu valkosuklaa. Mausta vaniljasokerilla ja sokerilla. Kiehauta neste, liuota joukkoon vedestä puristetut liivatteet. Kaada seos ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Lopuksi lisää vaahdotettu vaniljakastike (ja valkuaisvaahto). Kaada täyte vuokaan ja nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yli yön.

Lado pinnalle valutetut mandariinit. Kiehauta vesi, sekoita joukkoon hyytelösokeri. Sekoita, kunnes liemi kirkastuu. Voitele mandariinit hyytelösokeriliemellä pullasutia apuna käyttäen. Nosta hetkeksi kylmään hyytymään. Irroita kakku vuoastaan ja nosta tarjoiluvadille.
Vaahdota kerma, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Pursota kerma kakun reunoille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti