Leikkasin kakkupohjan kolmeen osaan. Kaikki pohjan osat kostutin vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Ensimmäiseen väliin survoin n. 200g sulatettuja pakastemansikoita ja yhden ison banaanin. Toiseen väliin tuli simppeli vaniljainen täyte, johon sekoitin keskenään 2 dl vatkattua kermaa, 100g maustamatonta tuorejuustoa, 2tl vaniljajauhetta ja 1tl aitoa vaniljajauhetta (vaniljatangosta jauhettua; sellaista, jota saa esimerkiksi Punnitse ja säästä-kaupasta, pieni purkki n. 4e). Päälle tein kinuskin ja kermapursotukset. Kermakuorrutukseen menee noin 4 dl kermaa, parempi varata paljon pursotettavaa, ikävää jos loppuu kesken.
Sokerikakkupohjaa varten tarvitset:
esim. 6 munaa
sokeria
vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
Voitele ja korppujauhota vuoka (halkaisija n. 24cm). Ota esille kaksi saman kokoista lasia. Riko munat toiseen lasiin. Kaada toiseen lasiin saman verran sokeria. Kaada sokeri kulhoon. Mittaa tyhjentämääsi lasiin edelleen munien kanssa yhtä paljon jauhoja. Laita päälle 2 tl leivinjauhetta ja sekoita keskenään. Kaada munat kulhoon ja vatkaa sokerin kanssa vaahdoksi. Siivilöi jauhot munavaahtoon pienissä erissä nuolijalla käännellen, älä vatkaa. Paista 175 asteessa uunin alatasolla n. 40 min. Kakku on valmis, kun se on hieman irronnut vuoan reunoista. Kumoa kakku pian uunista ottamisen jälkeen.
Kinuski:
2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria
Laita kerma ja fariinisokeri kattilaan. Paras vaihtoehto on teflon-kattila. Kuumenna, kunnes seos kiehuu. Säädä lämpöä hieman pienemmälle, kinuskin tulee kiehua kokoajan, mutta maltillisesti. Jatka keittämistä välillä sekoitellen n. 10-15 minuutin ajan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä kommentti