maanantai 4. huhtikuuta 2011

Valkosuklaa-kahvilikööri-Daim-leivokset

Työkaverille leivokset. Oon tehnyt tätä tällä Hellapoliisin reseptillä aikaisemminkin, mutta nyt lisäsin täytteeseen vielä murustettua Daimia. Herkkua.


Pohja:
n. 200 g Digestive-keksejä murustettuna
75 g voita sulatettuna
Täyte: 

5 liivatelehteä
2,5 dl Flora vanillaa vaahdotettuna
200 g vaniljatuorejuustoa
2 tl vaniljasokeria
100 g valkosuklaata sulatettuna
0,5 dl kahvilikööriä
1 pötkö/patukka Daimia



Pieniä leivosvuokia saa tehtyä leikkaamalla leivotatarvikekaupoista saatavista irtopohjavuokaan käytettävistä reunakalvoista noin 15-20cm pituisia pätkiä ja teippaamalla reunat kiinni, jotta muodostuu pieni "vuoka". Keksipohja asetellaan pienten vuokien pohjalle.

Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vatkaa Flora vanilla vaahdoksi, sekoita joukkoon tuorejuusto, vaniljasokeri ja sulatettu valkosuklaa. Kuumenna kahvilikööri liedellä kattilassa. Liuota vedestä puristetut liivatteet kuumaan kahvilikööriin, anna jäähtyä minutin verran. Kaada liivate-kahvilikööriseos ohuena nauhana täytteen joukkoon, sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi joukkoon murustettu Daim. Kaada seos keksimurupohjan päälle, hyydytä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti