tiistai 29. maaliskuuta 2011

Kakku Lontoonrae-suklaasta




Namnam. Taas pääsin käyttämään ihanaa Fazerin Lontoonrae-suklaata, se on niin ihanaa. Tein isosta täytteestä leivoksia ja pieneen irtopohjavuokaan kakun. Hyvää tuli, vaikka itse sanonkin.



Alkuperäinen ohje löytyy Hellapoliisilta, mutta tein siitä oman version pienillä muutoksilla, muun muassa lisäämällä täytteeseen tuorejuustoa ja käyttämällä kananmunista pelkät valkuaiset. Tässä ohje siitä, miten mä kakun toteutin.


Pohja:
200 g Digestivekeksejä murustettuna
75 g margariinia tai voita sulatettuna

Täyte:
5 liivatelehteä
3 kananmunan valkuaista + 0,5 dl sokeria vaahdotettuna
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2,5 dl Flora vispiä
2 tl vaniljasokeria
200 g Lontoonrae-suklaata
1-2 dl laku-/suklaakastiketta
tilkka vettä liivatteiden liuottamiseen

Sekoita keksinmurut ja sula rasva, painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.
Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vaahdota munanvalkuaiset ja sokeri. Vaahdota Flora vispi, mausta vaniljasokerilla. Sulata suklaa. Sekoita keskenään sulatettu suklaa, tuorejuusto ja lakritsikastike. Kuumenna kasarissa tai mikrossa n. puoli dl vettä kiehuvaksi, liuota joukkoon vedestä puristetut liivatteet, anna jäähtyä minuutin verran. Kaada liivateneste täytteen joukkoon tasaisesti sekoittaen. Lopuksi kääntele täytteeseen vaahdotettu kerma ja munanvalkuaiset. Hyydytä jääkaapissa muutama tunti. Koristele esim Lontoonrae-karkeilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti