tiistai 5. huhtikuuta 2011

Puolukka-vadelmapilvet


Tähän herkulliseen ja raikkaaseen jälkiruokaan reseptin nappasin RuokaPirkka-lehden maaliskuun numerosta. Alkuperäisessä ohjeessa käytettiin vain puolukoita, mutta mä halusin laittaa kaveriksi vadelmiakin.

1 prk (2,5dl) Flora Vanilla vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
4 dl puolukoita ja vadelmia
0,5 dl tomusokeria
1 munanvalkuainen
1 rkl likööriä (puolukka, karpalo tai vadelma) tai puolukka/vadelmamehua
koristeeksi marjoja

Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Sekoita monitoimikoneessa leikkuuterällä jäiset marjat, tomusokeri, valkuiainen ja likööri ta mehu. Jos seos on n rakeista, pysäytä kone, lisää vielä tilkka likööriä tai mehua ja kaavi puolukat kulhon reunoilta sen pohjalle. Anna koneen käydä hetken ajan, kunnes marjaseos on kuohkeaa. Kaada marjaseos vaniljakastikkeen joukkoon ja sekoita tasaiseksi tai niin, että jälkiruoka jää raidalliseksi. Lusikoi seos pakaste-tai sursotinpussiin. Jos käytät pakastepussia, leikkaa pussin kulma pois. Pursota jälkiruoka jalallisiin laseihin tai jälkiruokakulhoihin. Koristele haluamallasi tavalla. Säilytä jääkaapissa tarjoiluun saakka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti