sunnuntai 20. helmikuuta 2011

Tuulihatut suolaisella täytteellä


Elikkäs näiden ohjeen julkaisin jo makeiden leivonnaisten puolella. Resepti on Pastanjauhantaa-blogista.
Tuulihatut itsessään ovat tosi neutraalin makuisia (eli ei oikeen minkään makuisia), joten ne voi täyttää makealla tai suolaisella täytteellä. Tein kaksi suolaista täytettä, savukala- ja aurajuustotäytteen.  En tehnyt näitä täytteitä kokonaisina annoksina vaan puolitin täytteiden ohjeet ja täytin siis puolet tuulihatuista savukalatäytteellä ja puolet aurajuustotäytteellä.

Savukalatäyte:
n. 150 g savukalaa
200 g ruohosipulituorejuustoa
2 dl kuohukermaa
tilliä
sitruunapippuria

Vatkaa kerma vaahdoksi. Leikkaa savukala pieniksi paloiksi. Sekoita kala tuorejuuston ja kermavaahdon kanssa. Mausta tillillä ja sitruunapippurilla oman maun mukaan.

Aurajuustotäyte:
1 pkt Aura-tai sinihomejuustoa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kuohukermaa
suolaa
mustapippuria

Vatkaa kerma vaahdoksi. Murusta Aura- tai sinihomejuusto tuorejuuston sekaan ja sekoita joukkoon myös kermavaahto. Mausta suolalla ja mustapippurilla oman maun mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti