maanantai 21. helmikuuta 2011

Mud pie


Yksi lempparileivonnaisistani! En muista mistä tämän reseptin oon arkistoihini napannu, mutta tällä reseptillä on aina onnistunu. Mutakakku on nannaa vattujen ja jätskin kanssa, tai vaikka kirsikkahillon ja kermavaahdon kera. No ihan minkä vaan.

2,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
200 g voita
1 levy (200g) tummaa suklaata
4 kpl kananmunia
2 dl sokeria


Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita keskenään. Sulata voi kattilassa ja lisää samalla suklaapaloja sekaan. Sekoita samalla, mutta älä kiehauta, jottei suklaa pala. Suklaan voi toki sulattaa myös vesihauteessa, mutta tällöin suklaaseen ei saisi joutua yhtään vettä. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vuorotellen munasokerivaahtoon jauhoseosta ja suklaaseosta ja sekoita. Kaada taikina jauhotettuun vuokaan, tavalliseen tai irtopohjavuokaan. Paista uunin keskitasolla 200'C n. 20 minuuttia. Kakun on tarkoitus jäädä keskeltä vähän "raa'aksi". Namnamnauttimaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti