tiistai 8. helmikuuta 2011

Mustikka-valkosuklaakakku



Pohja:
195 g Muro-keksejä
75 g voita

Täyte:
200g valkosuklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
5 liivatetta
2 kananmunan valkuaista
1½ dl sokeria
2 tl vaniliinisokeria
2,5 dl Flora vispiä

Päällys: 
200g mustikoita
2dl vettä
muutama rkl tummaa mehua
3 liivatetta

Laita liivatteet kylmään veteen. Tee murustetuista kekseistä ja voista tasainen seos ja painele se leivinpaperilla päällystetyn irtopohjavuoan pohjalle. Sulata suklaa. Vatkaa vaahdoksi kananmunien valkuaiset ja puolet sokerista. Vaahdota kerma, loput sokerit ja vanilliinisokeri. Tee valkosuklaasta ja tuorejuustosta tasainen seos, lisää siihen 4 liivatetta liuotettuna pieneen määrään vettä. Sekoita joukkoon valkuaisvaahto ja kermavaahto. Kaada seos irtopohjavuokaan ja nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi. Tee sitten päällys mustikkasurvoksesta ja kolmesta pieneen vesi- ja mehumäärään liuotetusta liivatteesta. Kaada päällys varovasti kakun päälle ja nosta takaisin jääkaappiin hyytymään. Koristele mielesi mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti