maanantai 14. helmikuuta 2011

Mangokakku



Tämä kakku ilahdutti mua ja mun työkavereita drinkkibileissä lauantaina. Aika hyvin saatiin neljään pekkaan tuhottua, oon ylpeä. Mutta oli kyllä sen verran hyvää, (vaikka itte sanonki) että en ihmettele. Loistava resepti, jonka rötsin jälleen Hellapoliisilta. Ah, tätä on tehtävä uudestaan. Itse jätin pohjaan tulevat mangoviipaleet pois ja kiilteeseen käytin liivatetta, sillä hyytelösokerin kanssa tarvitaan jotain yliluonnollisia kykyjä, että se toimii ja pitää. Ehkä mulle tällainen armolahja joskus siunaantuu. Perhoset on jälleen tehty tähän tyyliin. Perhosista keltaisia sain sirottelemalla murskattuja keltaisia nonparelleja perhosten päälle, kun ne ei vielä ollu kovettunu.

n. 12 annosta
Pohja:
150-175 g kaurakeksejä
50-75 g margariinia tai voita
(muutama mangoviipale paloiteltuna)
Täyte:
6 liivatetta
2 dl vispikermaa
200 g vaniljarahkaa
300 g soseutettua mangoa
2 tl vaniljasokeria
1/2 dl sokeria
2 rkl hedelmämehua tai vettä
Kiille:
n. 250 g soseutettua mangoa
tilkka vettä
1,5 liivatetta

Murusta keksit sulan margariinin joukkoon. Vuoraa halkaisijaltaan 18-22 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla.
Painele seos vuoan pohjalle. (Paloittele keksipohjan pinnalle muutama viipale mangoa.)

Laita liivatteet likoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä. Vaahdota vispikerma, lisää joukkoon vaniljarahka, soseutettu mango, vaniljasokeri ja sokeri.

Kuumenna mehu tai vesi kiehuvaksi. Liuota vedestä puristetut liivatteet kuumaan nesteeseen, anna jäähtyä hetki. Lisää liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan ja nosta kylmään hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Laita kiilteeseen tulevat liivatelehdet 5-10 minuutiksi kylmään veteen. Kiehauta tilkka vettä pienessä kattilassa ja sulata liivatelehdet siihen. Sekoita liivateseos hyvin sekoittaen mangososeeseen. Valuta kiille lusikalla kakun pinnalle. Nosta kylmään siksi aikaa, että kiille hyytyy. Irrota kakku vuoastaan ja nosta tarjoilualustalle. Koristele.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti