keskiviikko 16. helmikuuta 2011

Kakku maitosuklaasta, valkosuklaasta ja kinuskista



Tämän kakun ohjeen löysin Ninan leipomuksista. Halusin tehdä Jannelle ystävänpäiväkakun, missä on kaikkea hyvää, mistä se tykkää. Ja tässähän ne oli. Hieman vain harmitti se, ettei kerrosten maut juuri erottunu toisistaan. Seuraavan kerran jos ja kun teen tätä, aion laittaa kuhunkin kerrokseen hieman enemmän sitä itteensä, eli valkosuklaata, maitosuklaata ja kinuskia. Tämä kuvassa oleva kakku on tehty puolitetulla ohjeella 15cm irtopohjavuokaan. Tässä ohje:


Pohja:
300 g suklaamurukeksejä (laitoin Domino-keksejä)
75 g sulatettua voita
Valkosuklaatäyte:
2 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 levy Pandan valkoista suklaata sulatettuna (130g)
4 liivatelehteä
Kinuskitäyte:
2 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk Pirkka-kinuskikastiketta (2dl)
4 liivatelehteä
Maitosuklaatäyte:
2 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 levy Pandan maitosuklaata sulatettuna (130g)
4 liivatelehteää

Murskaa keksit js sekoita sulatetun voin kanssa. Jokaista täytekerrosta varten: laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata suklaa. Sekoita sulatettu suklaa/kinuski tuorejuuston kanssa. Sulata liivatteet kiehuvaan vesitilkkaan. Valuta liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseokseen. Lisää vatkattu kerma. Sekoita nostellen. Anna kerrosten hyytyä noin 15 min jääkaapissa ennen uuden kerroksen lisäämistä. Lopuksi anna koko kakun hyytyä jääkaapissa muutama tunti. Koristele.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti