perjantai 11. helmikuuta 2011

Kirsikkakakku


Tällanen tuotos oli viime viikonlopun ajatustyön tulos. Siis oma sovellus monesta kirsikkakakun ohjeesta, kun en osannu päättää mitä kokeilisin. Oli hjuvaa, ja vaikka kirsikka jakaakin ihmiset aika raakalla kärellä, niin tästä tykkäs mun kirsikkaskeptikko-veljeniki. Kun tuo väliin tuleva kirsikkahillo maistui ihan oikeilta kirsikoilta eikä siltä esanssikirsikalta, mihin monet on tottunu (kauhistunu). Olisin tietysti koristellu oikeilla kirsikoilla (koska noi on äklöjä), mutta niitähän ei tähän aikaan oo. Mutta tää toimi. Ajattelin tuuppasta joku kerta samalla ohjeella, mutta lakkahilloa väliin. Slurps!



Pohja:
200 g Safari-suklaakeksejä
75 g voita
Täyte:
4 liivatelehteä
2,5 dl Flora vispiä
400 g maustamatonta tuorejuustoa
150 g ranskankermaa
1,5 dl tomusokeria
1,5 rkl vaniljasokeria
50 g valkosuklaata
Väliin:
n. 1 dl kirsikkahilloa

Murskaa keksit monitoimikoneessa tai kaulimella muovipussissa. Sulata voi. Lisää voi keksimurskaan ja pyöräytä tasaiseksi seokseksi. Painele keksiseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.Vaahdota Flora vispi.  Sekoita tuorejuusto ja ranskankerma ja mausta sokereilla. Sulata valkosuklaa vesihauteessa ja lisää tuorejuusto-ranskankermaseokseen. Liuota liivatelehdet tilkkaan kuumaa vettä ja lisää ohuena nauhana seokseen koko ajan sekoittaen. Sekoita lopuksi täytteeseen vaahdotettu kerma.

Kaada puolet täytteestä vuokaan keksipohjan päälle. Valuta päälle kirsikkahillo. Mausta halutessasi kirsikkaliköörillä niin saat lisää kirsikan makua (2-3 rkl, ite en laittanu) Lusikoi päälle loput täytteestä. Laita jääkaappiin jähmettymään ainakin neljäksi tunniksi, mielummin seuraavaan päivään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti