torstai 17. syyskuuta 2015

Oreo-vadelmakakku



Sain kunnian tehdä kaverini baby showereille kakun. Toiveena oli täyteläinen kakku, jossa olisi makeaa ja raikasta sekä syötävät, herkulliset koristeet. Oon jo pitkään suunnitellut tekeväni kakun Oreo-kekseistä ja yhdistää kakkuun myös vadelmaa. Nyt sain tilaisuuden testata ideaa ja vastaanotto oli erittäin hyvä, kaikki juhlissa pitivät kakusta. Siksi jaan ohjeen nyt teillekin. Ei muuta kun kokeilemaan! Kakku kannattaa tehdä tai koota korkeampaan kakkuvuokaan, jos sellainen löytyy. Itse tein vuoasta korkeamman reunakalvon avulla.

Suklaakakkupohja:
6 kananmunaa
200 g tummaa suklaata
150 g voita
2 dl sokeria
0,75 dl kaakaojauhetta
1,75 dl vehnäjauhoja

2 tl vaniljasokeria
Kostutukseen:
2 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria

Sulata suklaa ja laita jäähtymään. Erottele kananmunista valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa voi vaahdoksi ja lisää keltuaiset yksi kerrallaan. Lisää vielä jäähtynyt suklaa. Vaahdota valkuaiset vaahdoksi ja lisää sokeri hiljalleen koko ajan vaahdottaen. Lisää sitten valkuaisvaahto varovasti käännellen suklaaseokseen. Sekoita kuivat aineet keskenään, siivilöi taikinan joukkoon ja kääntele taikina tasaiseksi. Kaada voideltuun ja jauhotettuun 20 cm vuokaan. Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia. Kakku saa jäädä meheväksi. Jäähdytä. Leikkaa kakku jäähtyneenä kolmeen osaan. Aseta ensimmäinenkakkupala leivinpaperilla suojatun vuoan pohjalle.

Suklaa-oreo-kerros:
2 dl kermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
1tl vaniljasokeria
50 g tummaa suklaata
8 kpl Oreo-keksejä (tai Domino-keksejä)
3 liivatetta

Laita liivatelehdet kylmään veteen. Sulata suklaa. Murskaa keksit. Vatkaa kerma. Sekoita sula suklaa, tuorejuusto ja sokeri sähkövatkaimen avulla. Kuumenna tilkka vettä ja liota liivatteet siihen, kaada ohuena nauhana täytteeseen. Kääntele lopuksi kerma ja keksimurut joukkoon. Levitä Oreo-täytettä vuoan pohjalle asetetun ensimmäisen (ja maidolla kostutetun) kakkupohjan päälle. Nosta sitten toinen kakkupohjan Oreo-kerroksen päälle ja kostuta maidolla. Laita jääkaappiin tunniksi. Valmista vadelmatäyte.


Vadelmamousse:
300g vadelmia
2 dl kermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
4 liivatetta
Laita liivatelehdet kylmään veteen. Vatkaa kerma. Sekoita vadelmat, tuorejuusto ja sokerit sähkövatkaimen avulla. Kuumenna tilkka vettä tai vadelmamehua ja liota liivatteet siihen, kaada ohuena nauhana täytteeseen kokoajan sähkövatkaimella sekoittaen. Kääntele lopuksi kerma joukkoon. Levitä vedelmatäytettä edellisen kerroksen päälle ja nosta päälle viimeinen kakkukerros ja kostuta. Laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli. Valmista suklaaganache.


Suklaaganache:
125 g tummaa suklaata
0,5 dl kermaa
1 rkl voita

Kuumenna kerma kiehuvaksi kattilassa ja nosta liedeltä. Paloittele suklaa joukkoon. Hämmennä, kunnes suklaa on sulanut. Lisää voi ja sekoita tasaiseksi.Valuta ganache kakun päälle keskeltä kohti reunoja. Koristele kakku haluamallasi tavalla.




8 kommenttia:

  1. Voi olla tyhmä kysymys, mutta voiko vadelmat korvata mansikoilla vai vaikuttaako se jotenkin täytteen rakenteeseen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Voit korvata! Ei pitäisi vaikuttaa, mansikassa saattaa olla hiukan enemmän nestettä mutta se tuo vain makua. Ei tartte lisätä liivatetta, laita vaan vastaava määrä mansikkaa. :) Kerro toki, miten toimi maullisesti :)
      Hyvää viikonloppua!

      Poista
    2. Nyt vasta muistin, että piti tulla kertomaan mansikkakokeilusta :D Eihän tässä mennyt kuin useampi kuukausi. Hyvin toimi yhdessä mansikka- ja suklaatäyte. Kakku keräsi kovasti kehuja. Kiitos ohjeesta.

      Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  5. Voiko täytteesä käyttää pakaste vadelmia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ja juuri niitä olenki käyttäny! :) Hyviä herkkuhetkiä!

      Poista

Jätä kommentti