keskiviikko 9. syyskuuta 2015

Suklaatryffelikakku


 


Teki mieli leipoa jotain ihan vaan yksinkertaista ja todella suklaista. Valion nettisivuilta löytyi ohje hyvältä kuulostavaan suklaatryffelikakkuun, jossa ihastuin siihen, että kakkuun tuli paljon tummaa suklaata ja vahvaa kahvia. Kakku oli oikein hyvää ja täyteläistä. Ja aivan ihanaa tietysti tuoreiden marjojen kanssa.


Pohja:
150 g kaurakeksejä
50 g voita

Kakku:
400 g tummaa suklaata
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3dl kuohukermaa
6 liivatetta
1 dl vahvaa kahvia

Murskaa keksit ja sekoita sulatetun voin kanssa. Pingota leivinpaperi halkaisijaltaan 23-24 cm:n irtopohjavuoan pohjalle ja suojaa halutessasi vuoan reunat reunakalvolla. Levitä ja painele keksiseos vuoan pohjalle ja siirrä jääkaappiin.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin viideksi minuutiksi. Vaahdota kerma. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Sekoita sula suklaa tuorejuuston ja sokereiden kanssa.

Purista lionneista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota ne kuumaan kahviin, sekoita huolellisesti. Lisää liivate-kahviseos tuorejuusto-suklaaseokseen ohuena nauhana kokoajan esimerkiksi sähkövatkaimella sekoittaen. Kääntele joukkoon viimeisenä vaahdotettu kerma. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle.

Peitä vuoka foliolla ja anna kakun hyytyä jääkaapissa noin 5 tuntia tai mieluiten yön yli. Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoiluastialle. Koristele esimerkiksi tuoreilla marjoilla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti