Pahoittelen kuvien kehnoa laatua. Ne on otettu mun
vaihdossa mukana olleella varapuhelimella. Tällainen kakku tuli tehtyä
toukokuun lopussa vaihtarikavereille Zürichissä. Tarkoituksena oli tehdä
perinteinen Schwarzwaldin kakku, mutta kun meidän kämpän kaasu-uunin käyttö ja
lämmönsäätö oli meikäläiselle hieman haastavaa, kakkupohja epäonnistui täysin.
Ei kypsynyt keskeltä, lässähti. Päätin siinä sitten improvisoida ja tehdä
hyydytetyn kakun muodossa kun liivatteitakin löytyi. Ja pois kun oltiin pian
muuttamassa, piti saada kaapissa oleva valkosuklaakin käytettyä. Usein käy
silleen, että aluksi epäonnistuneilta vaikuttavat kakut osoittautuukin
helmiksi. Niin kävi tässä. Syötiin tätä sitten kansainvälisellä kaveriporukalla
kun katsottiin Euroviisuja :)
Pohja:
Tässä se oli
epäonnistuneesta suklaatäytekakusta leikattu pohja. Voi tehdä sellaisen (ihan
onnistuneen :D) tai sitten voi tehdä keksipohjan.
200 g
suklaahippukeksejä
75 g voita
Pohjan päälle kirsikkahilloa
Suklaakerros:
150 g tummaa
suklaata
200 g
maustamatonta tuorejuustoa
2 dl
kuohukermaa
0,5 dl
tomusokeria
loraus vettä
2
liivatelehteä
Suklaakerroksen päälle kirsikkahilloa
Valkosuklaakerros:
100 g
valkosuklaata
200 g
maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kermaa
0,5 dl
tomusokeria
loraus vettä
ja sitruunamehua
3
liivatelehteä
Vuoraa halkaisijaltaan 23 cm kokoisen irtopohjavuoan
pohja leivinpaperilla. Peitä sisäreunat reunakalvolla jos sellaista löytyy. Se
pitää reunat siistinä. Kaistale leivinpaperiakin toimii. Murenna keksit
pieneksi muruksi ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Levitä muruseos vuoan
pohjalle tasaisesti. Laita jääkaappiin jähmettymään. Kun on jähmettynyt, levitä
päälle kerros kirsikkahilloa. Laita tummasuklaatäytteen liivatelehdet likoamaan
kylmään veteen. Vatkaa kaikki kakkuun tuleva kuohukermamäärä (4 dl) vaahdoksi
omassa kulhossaan. Sulata tummasuklaa haluamallasi tavalla (mikrossa tai
vesihauteessa) ja sekoita se tuorejuuston sekaan, lisää tomusokeri. Kuumenna
tilkka vettä kattilassa kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteet. Jäähdyttele
liivatelientä jonkin aikaa. Kaada se sitten ohuena nauhana vatkaimella
sekoittaen tuorejuusto-suklaaseokseen. Lisää vatkatusta kermavaahdosta puolet
kevyesti nostellen joukkoon. Kaada täyte vuokaan pohjan ja kirsikkahillon
päälle ja anna hyytyä jääkaapissa. Ennen valkosuklaakerroksen levittämistä voit
vielä halutessasi levittää suklaakerrosten väliin kirsikkahilloa. Mutta tee
tämä luonnollisesti vasta sitten, kun tummasuklaakerros on hyytynyt.
Valkosuklaakerrosta varten laita liivatteet likoamaan. Sulata valkosuklaa ja sekoita tuorejuuston ja tomusokerin kanssa. Sulata liivatelehdet jälleen pieneen kuumennettuun vesimäärään jossa loraus sitruunamehua (ei pakollinen, mutta tuo hieman raikkautta ja taittaa makeutta). Jäähdytä hetki. Kaada ohuena nauhana reippaasti sekoittaen tuorejuusto-valkosuklaaseokseen. Lisää lopuksi käännellen loput kermavaahdosta. Kaada seos edellisen kerroksen päälle ja laita jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli. Koristele haluamallasi tavalla. Itse laitoin koristeeksi valkosuklaasta tehtyjä lehtiä, suklaamoussea, tuoreita kirsikoita, suklaarouhetta ja mintunlehtiä.
Valkosuklaakerrosta varten laita liivatteet likoamaan. Sulata valkosuklaa ja sekoita tuorejuuston ja tomusokerin kanssa. Sulata liivatelehdet jälleen pieneen kuumennettuun vesimäärään jossa loraus sitruunamehua (ei pakollinen, mutta tuo hieman raikkautta ja taittaa makeutta). Jäähdytä hetki. Kaada ohuena nauhana reippaasti sekoittaen tuorejuusto-valkosuklaaseokseen. Lisää lopuksi käännellen loput kermavaahdosta. Kaada seos edellisen kerroksen päälle ja laita jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli. Koristele haluamallasi tavalla. Itse laitoin koristeeksi valkosuklaasta tehtyjä lehtiä, suklaamoussea, tuoreita kirsikoita, suklaarouhetta ja mintunlehtiä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä kommentti