Tällä tajuttoman herkullisella juustokakulla
herkuteltiin ystävän kanssa Göteborgissa muutama viikko sitten. (Kuvien kakku
on tehty puolikkaana, sen vuoksi se on vähän litteämpi)
Keksipohja:
300 g digestivekeksejä
150 g voita
Juustokakkuseos:
600 g maustamatonta tuorejuustoa
2,5 dl maustamatonta jugurttia
1 dl sokeria
1 dl perunajauhoa tai maissitärkkelystä
2 tl vanijasokeria
2 munaa
200 g valkosuklaata
Vadelma-melba:
1,5 dl vadelmia
1,5 dl vadelmia
0,75 dl sokeria
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Murskaa keksit hienoksi
tehosekoittimessa ja sekoita muruihin sulatettu voi. Painele keksiseos
halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjaisen vuoan pohjalle. Esikypsennä pohjaa uunin
keskellä 10 minuuttia. Jäähdytä.
Vatkaa tuorejuusto ja jugurtti hyvin sekaisin kulhossa. Sekoita joukkoon sokeri, maissitärkkelys (tai perunajauho) ja vaniljasokeri. Lisää juustoseokseen yksi kananmuna kerrallaan.
Taita suklaa paloiksi ja sulata palat vesihauteessa. Lisää sula suklaa juustoseokseen. Kaada juustokakkuseos keksipohjan päälle vuokaan.
Soseuta vadelmat sauvasekoittimella sokerin kanssa.
Tiputtele vadelmamelbaa juustokakkuseoksen päälle pieniksi länteiksi. Marmoroi
pinta jollain terävällä, esimerkiksi veitsenkärjellä vetämällä pintaan kuvioita
niin, että vadelmamelba sekoittuu hieman pinnasta juustokakkutäytteen kanssa.
Kypsennä kakkua uunin keskiosassa noin 40 minuuttia.
Peitä kakku foliolla, kun se on tullut kullankeltaiseksi, jotta se ei tummu
liikaa. Katkaise virta uunista ja jätä kakku uunin jälkilämpöön noin 30
minuutiksi.
Kakku on parasta jääkaappikylmänä. Tarjoile esimerkiksi tuoreiden vadelmien kanssa.
Heippa! luuletko että kakun voisi tehdä paria päivää aikaisemmin jääkaappiin?
VastaaPoistaMoi! Joo todellakin voi! Näissä uunissa tehtävissä on just se hyvä että pitääkin olla jääkaapissa jonkun aikaa :) Suojaa vaan hyvin esim. kelmulla ettei tartu jääkaapista mitään makuja. Herkullisia hetkiä! :)
VastaaPoista