Meillä oli tänään eräällä kaveriporukalla viinitasting ja valmistin sinne sitten kahvin kanssa jälkiruoan. Tarjolla oli viinin kanssa tapaksia, joten ajattelin jotain napostelu-tyyppistä tehdä. Tuulihattuja oon halunnu tehdä éclair-mallisesti jo jonkin aikaa, joten sellaisia sitten päädyin valmistamaan.
Taikina:
100 g voita
1 dl vettä
100 g voita
1 dl vettä
1
dl maitoa
ripaus
suolaa
1
rkl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
3 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
3 kananmunaa
Mittaa kattilaan maito, voi, vesi, suola ja sokeri. Kuumenna seos kiehumispisteeseen. Lisää kaikki jauhot kerralla ja sekoita rivakasti puuhaarukalla, kunnes seos irtoaa kattilan reunoilta palloksi. Anna taikinan jäähtyä haaleaksi. Kaada taikina kulhoon, jos olet käyttänyt teflonkattilaa. Vatkaa taikinaan mukaan kananmunat yksitellen, seosta koko ajan voimakkaasti vatkaten sähkövatkaimella. Nosta kahdella lusikalla nokareita pellille tai pursota pursotuspussin avulla 8-10 cm pituisia pötkylöitä. Paista uunin keskitasossa 200 asteessa noin 25 minuuttia. HUOM! Älä avaa uuninluukkua paistamisen alkuvaiheessa, eli ensimmäisen 15 minuutin aikana! Paista tuulihatut kauniin ruskeiksi ja kypsiksi, muuten ne lässähtävät. Anna jäähtyä. Valmista täyte.
Täyte:
3 dl kuohukermaa
200 g pakastevadelmia
0,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
(puoli purkkia vaniljarahkaa →
itselläni sattui olemaan kaapissa, ei tarvitse tätä, pelkkä
kerma-marjaseos on hyvää!)
Pinnalle:
100 g valkosuklaata sulatettuna
(pakastekuivattuja vadelmia jauhettuna,
ei pakollinen, mutta näitä saa esim. Punnitse ja säästä-kaupasta)
Tomusokeria
Täytettä varten kaada jäiset
vadelmat kattilaan, kuumenna ja kiehauta. Anna jäähtyä. (tämä
siksi, että ulkomaalaiset marjat ohjeistetaan keittämään) Vatkaa
kerma kulhossa. Lisää kerman joukkoon sokerit ja jäähtynyt
vadelmasose. Sekoita hyvin. Lusikoi tai pursota pursotinpussin avulla
täytettä halkaistujen tuulihattujen sisään. Asettele tuulihatut
tarjoiluastialle. Pursota sulatettua valkosuklaata tuulihattujen
päälle raitoina. Ripottele päälle tomusokeria ja halutessasi
jauhettuja pakastekuivattuja vadelmia. Enjoy!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä kommentti