4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
6 rkl perunajauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
Torttupohjan väliin vadelmahilloa
Vaahdota kananmunat
ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne munavaahtoon siivilän
läpi. Sekoita taikina ja levitä se leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Kypsennä 225 asteessa 5-7 minuuttia. Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille
ja anna jäähtyä. Levitä jäähtyneen kääretorttupohjan koko pinta-alalle vadelmahilloa.
Valmista täyte.
Täyte:
4 dl vispikermaa
100 g mascarponejuustoa (voi jättää poiskin)
0,5-1 dl sokeria (oman maun mukaan)
1 tl vaniljasokeria
200 g kotimaisia vadelmia (tuoreita tai pakastettuja
sulatettuna)
100 g tummaa suklaata rouhittuna
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon mascarponejuusto
ja sokerit. Maista ja lisää sokeria halutessasi. Rouhi suklaa pieniksi paloiksi
ja kääntele joukkoon vadelmien kanssa. Levitä täyte vadelmahillokerroksen
päälle. Kääri kääretorttu tiukahkoksi rullaksi
ja anna vetäytyä jonkin aikaa jääkaapissa tai pakastimessa folioon käärittynä.
Suklaaganache:
150 g tummaa suklaata
1 dl kermaa
1 rkl voita
1 dl kermaa
1 rkl voita
Kuumenna kerma
kiehuvaksi kattilassa ja nosta pois liedeltä. Lisää joukkoon pieneksi paloiteltu
suklaa. Sekoittele, kunnes suklaa on sulanut. Lisää voinokare ja sekoita
tasaiseksi. Anna massan jäähtyä ihan hetki, kokeile sormella, ettei ole kuumaa,
lämmintä saa olla. Valuta ganache kääretortun päälle. Koristele haluamallasi
tavalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä kommentti