maanantai 13. marraskuuta 2017

Vadelma-suklaakääretorttu




Kääretorttupohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
6 rkl perunajauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Torttupohjan väliin vadelmahilloa

Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne munavaahtoon siivilän läpi. Sekoita taikina ja levitä se leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Kypsennä 225 asteessa 5-7 minuuttia. Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä. Levitä jäähtyneen kääretorttupohjan koko pinta-alalle vadelmahilloa. Valmista täyte.

Täyte:
4 dl vispikermaa
100 g mascarponejuustoa (voi jättää poiskin)
0,5-1 dl sokeria (oman maun mukaan)
1 tl vaniljasokeria
200 g kotimaisia vadelmia (tuoreita tai pakastettuja sulatettuna)
100 g tummaa suklaata rouhittuna

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon mascarponejuusto ja sokerit. Maista ja lisää sokeria halutessasi. Rouhi suklaa pieniksi paloiksi ja kääntele joukkoon vadelmien kanssa. Levitä täyte vadelmahillokerroksen päälle. Kääri kääretorttu tiukahkoksi rullaksi ja anna vetäytyä jonkin aikaa jääkaapissa tai pakastimessa folioon käärittynä.

Suklaaganache:
150 g tummaa suklaata
1 dl kermaa
1 rkl voita

Kuumenna kerma kiehuvaksi kattilassa ja nosta pois liedeltä. Lisää joukkoon pieneksi paloiteltu suklaa. Sekoittele, kunnes suklaa on sulanut. Lisää voinokare ja sekoita tasaiseksi. Anna massan jäähtyä ihan hetki, kokeile sormella, ettei ole kuumaa, lämmintä saa olla. Valuta ganache kääretortun päälle. Koristele haluamallasi tavalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti