Mustikoita pakkaseen. Ei kun äkkiä mustikoita piiraaseen! Tällaisen superherkullisen ja helpon piirakan valmistin ilahduttamaan mun ja aviomiehen lauantai-iltaa. Ihanaa marjastus ja pakastusaikaa kaikille! Nautitaan Suomen metsien uskomattomasta tarjonnasta.
Pohja:
100g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 dl
vehnäjauhoja
0,5 dl
kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
ripaus kardemummaa
Vaahdota sokeri ja huoneenlämmössä
pehmennyt voi sähkövatkaimella. Lisää kananmuna ja jatka vatkaamista. Sekoita
leivinjauhe ja kardemumma vehnäjauhojen kanssa. Kääntele jauhot
munasokerivoi-vaahtoon. Painele taikina joko tavalliseen piirakkavuokaan tai
irtopohjalliseen vuokaan.
Täyte:
4dl kotimaisia mustikoita
200 g Valion
vaniljarahkaa
1 kananmuna
3 rkl sokeria
Ripottele mustikat
piirakkapohjan päälle. Halutessasi voit jättää muutaman mustikan rahkaseoksen
päälle ripoteltavaksi. Sekoita sokeri, rahka ja kananmuna kulhossa. Kaada rahkaseos mustikoiden päälle. Paista piirakkaa uunin
alatasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes reunat ruskettuvat. Jäähdytä
piirakka ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä kommentti