perjantai 17. maaliskuuta 2017

Kolmikerroksinen suklaamoussekakku (liivatteeton)




Ajatuksissani on ollut valmistaa enenevässä määrin liivatteettomia kakkuja. Kakuissa käytän useimmiten suklaata, mikä mahdollistaa liivatteen poisjättämisen, koska se jähmettyy kylmetessään ja näin hyydyttää kakun kerroksia. Mieheni pyysi tekemään ystävänsä varpajaisiin Kinderkakun, mutta ehdotin, että saisinko kokeilla tehdä tällaisen. Lupa myönnettiin ja juhlien jälkeen kehuja sateli. Suosittelen siis kokeilemaan. 

Pohja:
200 g gluteenittomia suklaakeksejä
70 g voita

Aseta leivinpaperi 20-22 cm irtopohjavuoan reunan ja pohjan väliin. Aseta reunoille reunakalvo tai öljyä reunat. Pohjaa varten sulata voi. Jauha keksit tehosekoittimessa. Lisää voi ja jatka sekoittamista. Painele valmis keksi-voiseos vuoan pohjalle ja laita vuoka jääkaappiin odottamaan.

Täytteet:
600 g maustamatonta tuorejuustoa
6 dl kuohukermaa
1,5 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
200 g valkosuklaata
200 g maitosuklaata 
200 g tummaa suklaata

Vatkaa kaikki kakkuun tuleva tuorejuusto ja sokerit sähkövatkaimella kuohkeaksi. Jaa tuorejuustoseos kolmeen kulhoon.

Vaahdota kerma. Paloittele suklaat omiin kulhoihinsa ja sulata ne haluamallasi tavalla, esimerkiksi mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita suklaat tuorejuustojen joukkoon.

Lisää kerma täytteisiin ja sekoita huolellisesti.

Ota kakkuvuoka jääkaapista ja ensimmäisenä levitä valkosuklaatäyte vuokaan. Siisti vuoan reunat. Laita kakku noin 15 minuutiksi jääkaappiin, jotta täyte ehtii hieman jähmettyä. Pidä sillä aikaa muut täytteet huoneenlämmössä. Levitä maitosuklaatäyte valkosuklaakerroksen päälle ja hyydytä jälleen jääkaapissa viitisentoista minuuttia. Tee lopuksi sama tummasuklaakerrokselle. Peitä vuoka esimerkiksi kelmulla ja laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi, mielellään yön yli. Valmista seuraavana päivänä suklaaganache.




Suklaaganache:
150 g tummaa suklaata
1 dl kermaa
1 rkl voita

Kuumenna kerma kiehuvaksi kattilassa ja nosta pois liedeltä. Lisää joukkoon paloiteltu suklaa. Sekoittele, kunnes suklaa on sulanut. Lisää voinokare ja sekoita tasaiseksi. Anna massan jäähtyä ihan hetki, kokeile sormella, ettei ole kuumaa, lämmintä saa olla. Valuta ganache kakun päälle keskeltä kohti reunoja. Koristele haluamallasi tavalla. Itse käytin koristelussa pensasmustikoita, karhunvatukoita ja sitruunamelissan lehtiä.


2 kommenttia:

  1. Hei! Olisiko mahdollista tilata näitä ihania kakkujasi juhliin? Laitoin sähköpostiisi jo aikaisemmin viestiä asiasta

    VastaaPoista

Jätä kommentti