Maitosuklaa, valkosuklaa ja Daim. Niin ja ihan kaakao. Suklaisuutta tästä kakusta ei puutu. Ajatus tähän kakkuun syntyi bodycombat-tunnin
aikana, niin hullulta kun se kuulostaakin! Treenaan, hikoilen ja kulutan
kaloreita, ja mietin samalla, millaisen kaloripommin aion seuraavana päivänä
työkavereille leipoa. Toki tästä kakusta itelle jäikin ainoastaan pieni maistiaispala,
sen verran nopeasti työpaikan kakkuhaukat kakun tuhosivat! Kakku sai kehuja
runsaasta suklaan käytöstä, rakenteellisista vaihteluista (rapeat oreot, daimit
ja popparit) ja sopivasta makeudesta. Itse tykkään siitä, että suklaaganache on
perinteisen päälle valuttamisen sijaan kakun välissä tuomassa tuhtiutta ja
suklaan makua. Oleellista tässä kakussa on myös maistella täytettä, ja tehdä
siitä omaan makuun sopivan makea. Popcornit koristelussa on itelle uus juttu,
mutta oikein hyvin sopivat juuri tähän kakkuun ulkonäön ja maun puolesta.
Tässäkin kakussa (kuten monissa mun kakkuresepteissä) on monta vaihetta ja
tiskiä tulee paljon, mutta lopputulos palkitsee!
Kakkupohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
0,5 dl gluteenitonta jauhoseosta tai vehnäjauhoa
0,5 dl kaakaojauhetta
1,5 tl leivinjauhetta
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
0,5 dl gluteenitonta jauhoseosta tai vehnäjauhoa
0,5 dl kaakaojauhetta
1,5 tl leivinjauhetta
(Kostutus vaniljasokerilla
maustetulla maidolla)
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi jauhoseos
muna-sokerivaahtoon kevyesti käännellen. Kaada taikina voideltuun,
jauhotettuun, tasapohjaiseen, halkaisijaltaan 22 cm irtopohjavuokaan. Paista
175-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Testaa kypsyys cocktailtikun
avulla. Kumoa kakku ja anna sen jäähtyä. Leikkaa kolmeen osaan. Aseta yksi
kakun osa vuoan pohjalle ja kostuta halutessasi esimerkiksi vaniljamaidolla. (Kakkupohja
tosin on kuohkea, itse en koe, että sitä tarvitsisi edes välttämättä
kostuttaa.)
Maitosuklaaganache:
200 g maitosuklaata
1,25 dl kermaa
1 rkl voita
1,25 dl kermaa
1 rkl voita
Kuumenna kerma kiehuvaksi kattilassa ja nosta
liedeltä. Paloittele suklaa joukkoon. Hämmennä, kunnes suklaa on sulanut. Lisää
voi ja sekoita tasaiseksi. Anna massan jäähtyä hetki tai kunnes se paksuuntuu
jonkin verran. Kaada ganachesta puolet kakun pohjan päälle. Laita jääkaappiin
odottamaan. Valmista täyte.
Täyte:
400 g maustamatonta tuorejuustoa
4 dl vispikermaa
n. 1 dl sokeria (oman maun mukaan)
1,5 tl vaniljasokeria
4 dl vispikermaa
n. 1 dl sokeria (oman maun mukaan)
1,5 tl vaniljasokeria
4 kpl liivatelehtiä
2 kpl Daim-patukoita
10 kpl Oreo-keksejä (tai gluteenittomia oreo-keksin korvikkeita)
2 kpl Daim-patukoita
10 kpl Oreo-keksejä (tai gluteenittomia oreo-keksin korvikkeita)
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa
kerma vaahdoksi. Sekoita sokerit tuorejuuston kanssa. Kuumenna tilkka vettä
kattilassa ja liota pehmeät liivatelehdet siihen. Kaada liivateseos ohuena
nauhana tuorejuustoseokseen ja vatkaa samalla sähkövatkaimella. Murskaa Daim-patukat
ja Oreo-keksit ja kääntele lopuksi täytteeseen kermavaahdon kanssa. Maista ja
lisää halutessasi sokeria. Kaavi puolet täytteestä kakkupohjan ja
suklaaganachen päälle. Aseta toinen kakunpala päälle ja kostuta. Lisää ganache
ja loput täytteestä. Aseta viimeinen kakkupala päälle, kostuta ja laita
jääkaappiin odottamaan seuraavaan päivään.
Valkosuklaa-oreomousse:
4 dl kermaa
200 g valkosuklaata
n. 6 kpl Oreo-keksejä
Sulata valkosuklaa ja vatkaa kerma vaahdoksi.
Sekoita suklaa ja kerma keskenään (suklaa ei saa olla kuumaa!). Kääntele joukkoon murskatut Oreot ja
sekoita. Levitä suklaamousse tasaisesti tarjoiluastialle nostetun kakun päälle.
Koristele kakku haluamallasi tavalla. Itse
käytin koristelussa Oreo-keksejä, Lidlistä ostettuja makeita popcorneja,
Daimia, kaapista löytyneitä Kinder-patukoita ja sulatettua suklaata. Nam!
Kääks, tiesithän ettei Kinder Buenot ole gluteenittomia?
VastaaPoistaPakko kommentoida reseptiä. Näyttää ihanalta, mutta missään nimessä et voi sanoa sitä gluteenittomaksi. Oreo-keksejä on täytteessä, moussessa ja koristelussa. Olisi suorastaan vaarallista, jos joku tarjoaisi tällä ohjeella tehtyä kakkua keliaakikolle, väittäen sen olevan gluteenitonta. (Ellet sitten käytä gluteenittomia keksejä, mistä en ainakaan löytänyt mainintaa). Tämä kommentti voi sinun korvaasi kuullostaa nipottamiselta, mutta keliaakikon ruokavalion suhteen ei ole leikkimistä, ja keliaakikkona haluan valaista jokaista aiheesta tietämätöntä siitä :)
VastaaPoistaMoikka! Ja kiitos! Ei todellakaan ole nipottamista! Tämä oli arvokas kommentti! Jokin "aivopieru" tässä kävi meikäläisellä! Korjaan asian oitis! Tein tämän tosiaan töihin, missä ei varsinaisesti tarvinut ola gluteeniton, niin tahdoin itse kakkupohjan testata gluteenittomana. Mutta huh, kiitos kun kommentoit! Hyvä vaan että siellä ollaan tarkkana! Isot pahoittelut tästä!
PoistaKiva että korjasit! Menee kakku ehdottomasti itsellä testiin, niillä glut kekseillä toki ;)
PoistaHienoa :) Toivottavasti maistuu!
PoistaMoikka, mikä suhde jos käyttää liivatteena liivatejauhoa? Kakku näyttää ihanalta. T. Aino
VastaaPoista