Suklaata rakastavan unelma! Mulla on selkeesti joku minttu-suklaakausi meneillään. Olkoon, se on niin hyvää! Tämä kakku pääsi sulostuttamaan eräitä polttareita.
Pohja:
200
g suklaahippukeksejä
70
g voita
Valkosuklaatäyte:
200
g valkosuklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2,5
dl Flora vispiä
0,5 dl sokeria
0,5 dl sokeria
1
tl vaniljasokeria
3 liivatelehteä
3 liivatelehteä
Pätkistäyte:
1 pussi Pätkis-minejä
1 pussi Pätkis-minejä
200
g maustamatonta tuorejuustoa
2,5
dl Flora vispiä
0,5 dl sokeria
0,5 dl sokeria
1
tl vaniljasokeria
4
liivatetta
Suklaaganache:
150 g tummaa suklaata
0,75 dl kermaa
1 rkl voita
Vuoraa halkaisijaltaan 22cm kokoisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Peitä sisäreunat reunakalvolla. Murskaa keksit ja sekoita sulatetun voin kanssa. Painele keksi-voiseos irtopohjavuoan pohjalle ja laita jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
Laita
valkosuklaatäytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa
KAIKKI kakkuun tuleva Flora vispi (yht. 5dl) vaahdoksi kulhossa.
Sulata valkosuklaa ja sekoita se tuorejuuston sekaan, lisää
sokerit. Kuumenna tilkka vettä kattilassa kiehuvaksi ja sulata
siihen liivatteet. Jäähdyttele liivatelientä jonkin aikaa. Kaada
se sitten ohuena nauhana sähkövatkaimella sekoittaen
tuorejuusto-valkosuklaaseokseen. Lisää puolet Flora vispistä
(2,5dl) kevyesti nostellen. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle
ja anna hyytyä jääkaapissa tunti tai kaksi.
Pätkiskerrosta varten laita liivatteet likoamaan. Sulata Pätkikset ja sekoita tuorejuuston ja sokereiden kanssa. Sulata liivatelehdet jälleen pieneen vesimäärään ja jäähdytä. Kaada ohuena nauhana reippaasti sekoittaen tuorejuusto-suklaaseen. Lisää lopuksi käännellen Flora vispin loput (2,5dl). Kaada seos valkosuklaakerroksen päälle ja laita jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
Pätkiskerrosta varten laita liivatteet likoamaan. Sulata Pätkikset ja sekoita tuorejuuston ja sokereiden kanssa. Sulata liivatelehdet jälleen pieneen vesimäärään ja jäähdytä. Kaada ohuena nauhana reippaasti sekoittaen tuorejuusto-suklaaseen. Lisää lopuksi käännellen Flora vispin loput (2,5dl). Kaada seos valkosuklaakerroksen päälle ja laita jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
Suklaaganachea
vasten kuumenna kerma kiehuvaksi kattilassa ja nosta liedeltä.
Paloittele suklaa joukkoon. Hämmennä, kunnes suklaa on sulanut.
Lisää voi ja sekoita tasaiseksi. Anna massan jäähtyä hetki ja
kunnes se paksuuntuu hieman. Valuta ganache kakun päälle keskeltä
kohti reunoja.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä kommentti