maanantai 21. joulukuuta 2015

Pätkis-valkosuklaakakku



Suklaata rakastavan unelma! Mulla on selkeesti joku minttu-suklaakausi meneillään. Olkoon, se on niin hyvää! Tämä kakku pääsi sulostuttamaan eräitä polttareita.

Pohja:
200 g suklaahippukeksejä
70 g voita

Valkosuklaatäyte:
200 g valkosuklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2,5 dl Flora vispiä
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 liivatelehteä

Pätkistäyte:
1 pussi Pätkis-minejä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2,5 dl Flora vispiä
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
4 liivatetta

Suklaaganache:
150 g tummaa suklaata
0,75 dl kermaa
1 rkl voita


Vuoraa halkaisijaltaan 22cm kokoisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Peitä sisäreunat reunakalvolla. Murskaa keksit ja sekoita sulatetun voin kanssa. Painele keksi-voiseos irtopohjavuoan pohjalle ja laita jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

Laita valkosuklaatäytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa KAIKKI kakkuun tuleva Flora vispi (yht. 5dl) vaahdoksi kulhossa. Sulata valkosuklaa ja sekoita se tuorejuuston sekaan, lisää sokerit. Kuumenna tilkka vettä kattilassa kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteet. Jäähdyttele liivatelientä jonkin aikaa. Kaada se sitten ohuena nauhana sähkövatkaimella sekoittaen tuorejuusto-valkosuklaaseokseen. Lisää puolet Flora vispistä (2,5dl) kevyesti nostellen. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa tunti tai kaksi.

Pätkiskerrosta varten laita liivatteet likoamaan. Sulata Pätkikset ja sekoita tuorejuuston ja sokereiden kanssa. Sulata liivatelehdet jälleen pieneen vesimäärään ja jäähdytä. Kaada ohuena nauhana reippaasti sekoittaen tuorejuusto-suklaaseen. Lisää lopuksi käännellen Flora vispin loput (2,5dl). Kaada seos valkosuklaakerroksen päälle ja laita jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Suklaaganachea vasten kuumenna kerma kiehuvaksi kattilassa ja nosta liedeltä. Paloittele suklaa joukkoon. Hämmennä, kunnes suklaa on sulanut. Lisää voi ja sekoita tasaiseksi. Anna massan jäähtyä hetki ja kunnes se paksuuntuu hieman. Valuta ganache kakun päälle keskeltä kohti reunoja.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti