tiistai 30. kesäkuuta 2015

Hyydytetty tuplasuklaa-kirsikkakakku



Pahoittelen kuvien kehnoa laatua. Ne on otettu mun vaihdossa mukana olleella varapuhelimella. Tällainen kakku tuli tehtyä toukokuun lopussa vaihtarikavereille Zürichissä. Tarkoituksena oli tehdä perinteinen Schwarzwaldin kakku, mutta kun meidän kämpän kaasu-uunin käyttö ja lämmönsäätö oli meikäläiselle hieman haastavaa, kakkupohja epäonnistui täysin. Ei kypsynyt keskeltä, lässähti. Päätin siinä sitten improvisoida ja tehdä hyydytetyn kakun muodossa kun liivatteitakin löytyi. Ja pois kun oltiin pian muuttamassa, piti saada kaapissa oleva valkosuklaakin käytettyä. Usein käy silleen, että aluksi epäonnistuneilta vaikuttavat kakut osoittautuukin helmiksi. Niin kävi tässä. Syötiin tätä sitten kansainvälisellä kaveriporukalla kun katsottiin Euroviisuja :)

Pohja:
Tässä se oli epäonnistuneesta suklaatäytekakusta leikattu pohja. Voi tehdä sellaisen (ihan onnistuneen :D) tai sitten voi tehdä keksipohjan.
200 g suklaahippukeksejä
75 g voita

Pohjan päälle kirsikkahilloa

Suklaakerros:
150 g tummaa suklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kuohukermaa
0,5 dl tomusokeria
loraus vettä
2 liivatelehteä

Suklaakerroksen päälle kirsikkahilloa

Valkosuklaakerros:
100 g valkosuklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kermaa
0,5 dl tomusokeria
loraus vettä ja sitruunamehua
3 liivatelehteä


Vuoraa halkaisijaltaan 23 cm kokoisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Peitä sisäreunat reunakalvolla jos sellaista löytyy. Se pitää reunat siistinä. Kaistale leivinpaperiakin toimii. Murenna keksit pieneksi muruksi ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Levitä muruseos vuoan pohjalle tasaisesti. Laita jääkaappiin jähmettymään. Kun on jähmettynyt, levitä päälle kerros kirsikkahilloa. Laita tummasuklaatäytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kaikki kakkuun tuleva kuohukermamäärä (4 dl) vaahdoksi omassa kulhossaan. Sulata tummasuklaa haluamallasi tavalla (mikrossa tai vesihauteessa) ja sekoita se tuorejuuston sekaan, lisää tomusokeri. Kuumenna tilkka vettä kattilassa kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteet. Jäähdyttele liivatelientä jonkin aikaa. Kaada se sitten ohuena nauhana vatkaimella sekoittaen tuorejuusto-suklaaseokseen. Lisää vatkatusta kermavaahdosta puolet kevyesti nostellen joukkoon. Kaada täyte vuokaan pohjan ja kirsikkahillon päälle ja anna hyytyä jääkaapissa. Ennen valkosuklaakerroksen levittämistä voit vielä halutessasi levittää suklaakerrosten väliin kirsikkahilloa. Mutta tee tämä luonnollisesti vasta sitten, kun tummasuklaakerros on hyytynyt.

Valkosuklaakerrosta varten laita liivatteet likoamaan. Sulata valkosuklaa ja sekoita tuorejuuston ja tomusokerin kanssa. Sulata liivatelehdet jälleen pieneen kuumennettuun vesimäärään jossa loraus sitruunamehua (ei pakollinen, mutta tuo hieman raikkautta ja taittaa makeutta). Jäähdytä hetki. Kaada ohuena nauhana reippaasti sekoittaen tuorejuusto-valkosuklaaseokseen. Lisää lopuksi käännellen loput kermavaahdosta. Kaada seos edellisen kerroksen päälle ja laita jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli. Koristele haluamallasi tavalla. Itse laitoin koristeeksi valkosuklaasta tehtyjä lehtiä, suklaamoussea, tuoreita kirsikoita, suklaarouhetta ja mintunlehtiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti