maanantai 17. maaliskuuta 2014

Hummingbird-kakku




Mun yhdestä lemppari-leivontakirjasta Leivonnaisia herkkusuille on ollut pitkään tarkoitus testata tätä Hummingbirg bakeryn nimikkokakkua. Hyvin samantyyppinen kuin porkkanakakut, mutta porkkanan sijaan käytetään banaania ja ananasta. Eli aikas mehevä kakku kyseessä. Tämän paistamisen kanssa oli hieman haasteita: ohjeessa sanotaan, että taikina jaettaisiin kolmeen 20-senttiseen vuokaan, mutta aika harvalla on varmaan niin monta samankokoista vuokaa. Ohje kuitenkin kertoi, että kakun pystyy kypsentämään yhdessä isossakin vuoassa, mutta paistoaikaa ei mainittu. Joten paistoin sitä noin tunnin. Ja loppuajasta testailin hammastikulla kypsyyttä ja laitoin folion päälle ettei tummuisi pinnasta liikaa. Maukas kakku kuitenkin lopputuloksena saatiin, ja maistuu varmasti kaikille, jotka tykkää banaanista ja ananaksesta! Tästä riittää ainakin 12 hengelle.



Kakkutaikina:
3,5 dl sokeria
3 kananmunaa
3 dl rypsiöljyä (ohjeessa auringonkukkaöljyä)
270 g kypsiä banaaneja survottuna
1 tl kanelia
4,6 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
0,5 tl suolaa
0,25 tl vanilja-aromia TAI 1 tl vaniljasokeria
100 g ananasmurskaa (säilyke)
100 g pähkinöitä (esim.pekaani- tai saksanpähkinöitä) pilkottuna

Kuorrute:(oma versio)
400 g (2 pkt) maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kermaa vatkattuna
2 tl sitruunamehua
n. 3-4 dl tomusokeria

Kuumenna uuni 170-asteiseksi. Mittaa sokeri, munat, öljy, banaanit ja kaneli monitoimikoneeseen (tai käytä sähkövatkainta) ja vatkaa sekaisin. Seoksen ei tarvitse olla täysin sileää.Lisää hitaasti joukkoon jauhot, sooda, suola ja vanilja-aromi/vaniljasokeri. Jatka vatkaamista, kunnes ainekset ovat sekoittuneet hyvin. Lisää ananas- ja pekaanipähkinäpalat ja sekoita puuhaarukalla, niin että ne leviävät tasaisesti taikinaan. Kaada taikina voideltuihin vuokiin ja tasoittele pinnat. Paista kakkupohjia uunissa 20–25 minuuttia tai kunnes niiden väri on kullanruskea ja pinta tuntuu koettaessa kimmoisalta. Anna pohjien jäähtyä hetki vuoissaan ja siirrä ne sitten ritilän päälle jäähtymään kokonaan. Jos kakkupohja on paistettu yhdessä vuoassa, leikkaa se jäähtyneenä kolmeen osaan. Sekoita kaikki kuorrutteen ainekset sähkövatkaimen avulla isossa kulhossa tasaiseksi seokseksi. Nosta yksi pohjista kakkulautaselle ja levitä päälle noin neljännes tuorejuustokuorrutteesta. Nosta viimeinen osa paikalleen ja levitä loppu kuorrute kakun päälle ja reunoille. Koristele kakku vaikka pähkinöillä.

1 kommentti:

  1. Kiitos Maria vielä autokyydistä! =D Hieno tämä sinun blogi. Tätä humming bird kakkua on itselläkin ollut tarkoitus testa! Minulla on myös tuo kirja, se on tosi hyvä ;)
    Paula

    VastaaPoista

Jätä kommentti