sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Brita-kakku raparperihillokkeella ja kinuskitäytteellä



Britakakku on tehty samalla tavalla tässä kun aikaisempikin julkaisemani Brita. Täyte on erilainen. Ja ihan sikaherkullinen!

Pohja:
125 g voita
1 dl ruokokidesokeria tai taloussokeria
1 tl vaniljasokeria
2 keltuaista
1 dl maitoa
1 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
 2 tl leivinjauhetta
Päälle:
2 valkuaista
1 ½ dl mansikkatomusokeria
50 g mantelilastuja, pähkinärouhetta tai Wienernougat crushia
Raparperihilloke:
tilkka vettä
3 dl sokeria
500 g raparperia

Täyte:
4 dl kuohukermaa
3,5 dl fariinisokeria

Väliin:
mansikoita viipaleina


Vaahdota rasva ja sokerit kuohkeaksi. Erottele valkuaiset keltuaisista. Lisää vaahtoon keltuaiset vatkaten sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet ja maito vuorotellen. Levitä taikina öljytylle leivinpaperille ohueksi levyksi uunipellille.Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää mansikkatomusokeri vähitellen, koko ajan vatkaten. Levitä marenkiseos pohjan päälle ilmavaksi isolla lusikalla. Ripottele pinnalle mantelilastuja , pähkinärouhetta tai Wienernougat crushia. Paista pohjaa 175 asteessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes marenki on saanut pintaansa herkullisen ruskean värin. Anna pohjan jäähtyä paperilla, tee sillä välin täyte ja hilloke.

Pese ja puhdista raparperit. Leikkaa varret kuutioiksi ja laita kattilaan. Taikka pakkasesta sulatetut raparperinpalat. Lisää tilkka vettä ja sokeria. Kuumenna ja kiehauta raparperit tai hauduta kannen alla, kunnes raparperi on sopivan pehmeää. Anna jäähtyä.

Valmista ensin kinuskikastike mielellään jo edellispäivänä jääkaappiin valmiiksi. Mittaa kattilaan kuohukerma ja fariinisokeri. Kuumenna sekoitellen, kunnes seos kiehuu. Nosta liedeltä ja anna kastikkeen jäähtyä täysin kylmäksi (jääkylmä vesihaude nopeuttaa). Siirrä jääkaappiin odottamaan.

Vaahdota Flora Vispi.  Vatkaa kylmää kinuskikastiketta, kunnes kastike on selvästi paksuuntunut. Sekoita kinuskivaahto Flora vispin kanssa.

Kokoa kakku. Leikkaa uunissa paistettu pohja neljäksi samankokoiseksi palaksi. Laita ensimmäisen pala päälle ensin hilloketta ja sitten kinuskivaahtoa, ripottele mansikkaviipaleita. Jatka kokoamista ja koristele halutessasi mansikoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti