sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Appelsiini-suklaakakku


Appelsiini ja suklaa sopii niin hyvin yhteen! Ainakin mun mielestä :) Tällaista kakkua syötiin meidän päiväkodin pikkujouluissa.

10-15 annosta
Pohja:
200 g suklaakeksejä
75 g voita (jos käytät suklaatäytekeksejä, esim. Dominoita, laita voita vain 50 g)
Täyte:
5 liivatelehteä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2,5 dl Flora vispiä
200 g tummaa suklaata, esim. taloussuklaata
0,5 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 appelsiini
2 kananmunan valkuaista
3-4 rkl Cointreau-likööriä ja 2 rkl appelsiinin mehua

Sekoita suklaakeksinmurut ja sulatettu rasva, painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle (n. 20 cm). Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vaahdota munanvalkuaiset ja Flora vispi omissa kulhoissaan, siirrä jääkaappiin odottemaan. Pese appelsiini huolellisesti ja raasta kuori. Sulata taloussuklaa. Sekoita keskenään sulatettu suklaa, tuorejuusto, appelsiininkuoriraaste ja sokerit. Purista appelsiinista mehua kattilaan, lisää likööri ja kuumenna kiehuvaksi, liuota joukkoon vedestä puristetut liivatteet, anna jäähtyä minuutin verran. Kaada liivateneste täytteen joukkoon tasaisesti sekoittaen. Lopuksi kääntele täytteeseen vaahdotettu kerma ja munanvalkuaiset. Hyydytä jääkaapissa muutama tunti. Koristele esim. appelsiinin paloilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti