perjantai 10. elokuuta 2012

Brita-kakku



Tämä jumalainen herkku syntyi sunnuntain kahvihetken iloksi lähes suoraan Hellapoliisin ohjeella. Suosittelen kovasti kokeilemaan ja soveltamaan. Ajattelin seuraavalla kerralla tehdä väliin raparperihilloketta ja kinuskivaahtoa.


Pohja:
125 g voita
1 dl ruokokidesokeria tai taloussokeria
1 tl vaniljasokeria
2 keltuaista
1 dl maitoa
1 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
 2 tl leivinjauhetta
Päälle:
2 valkuaista
1 ½ dl mansikkatomusokeria
 50 g mantelilastuja, pähkinärouhetta tai Wienernougat crushia
Täyte:
250 g vaniljarahkaa tai Vanilja tuorejuuston tyyppistä kasvirasvavalmistetta
150-200 g pakastemarjasekoitusta tai tuoreita marjoja
sokeria maun mukaan
1 tl vaniljasokeria
2 dl vispikermaa

Vaahdota rasva ja sokerit kuohkeaksi. Erottele valkuaiset keltuaisista.
Lisää vaahtoon keltuaiset vatkaten sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet ja maito vuorotellen.
 Levitä taikina öljytylle leivinpaperille ohueksi levyksi uunipellille.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää mansikkatomusokeri vähitellen, koko ajan vatkaten.
Levitä marenkiseos pohjan päälle ilmavaksi isolla lusikalla. Ripottele pinnalle mantelilastuja , pähkinärouhetta tai Wienernougat crushia.

Paista pohjaa 175 asteessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes marenki on saanut pintaansa herkullisen ruskean värin. Anna pohjan jäähtyä paperilla, tee sillä välin täyte.
Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää joukkoon rahka, marjat ja hieman sokeria, sekä vaniljasokeria.
Leikkaa pohja kahteen tai neljään osaan ja täytä kerma-rahkaseoksella.



1 kommentti:

Jätä kommentti