keskiviikko 4. tammikuuta 2012

Minttuinen kinuskikakku, gluteeniton




Tämä jumalainen kakku on odottanu pitkään mun kansiossa testaamistaan ja voi herranpieksut, onneks vihdoin kokeilin! Aivan ihanaa! Upeita makuja. Ja nuo cashew-pähkinät, mmmmmmmm. *kuolaa* Meni Jannenkin suosikkeihin, kuvaili aika perverssin makuiseksi :) Juuri sen takia, että on kaikkia makuja sekaisin, mutta toimii! Tämä on tosin melekoosen sokerista ja tuhtia, että isoa palaa ei tartte. Mutta pienestäkin on kyllä suu korvissa. Ohjeen oon napannu muinoin Ruokapirkka-lehdestä.

Pohja:
2 kananmunaa
2 dl sokeria
150 g mantelijauhetta (esim. Pirkka)
2 tl leivinjauhetta
Täyte:
3 liivatelehteä
1 tlk (2 dl) kuohukermaa
1 tlk (250 g) maitorahkaa
3/4 dl sokeria
1/2 dl maitoa
1/2 ps (à 200 g) minttusuklaarakeita (Pirkka)
Kuorrutus:
2 dl sokeria
2 dl kuohukermaa
1 rkl voita
Pinnalle:
1 ps (125 g) paahdettuja ja suolattuja cashewpähkinöitä (Pirkka)
1/2 ps (à 200 g) minttusuklaarakeita (Pirkka)

Voitele ja jauhota irtopohjavuoka mantelijauheella (halkaisija 24 cm). Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita manteli- ja leivinjauhe keskenään. Lisää seos muna-sokerivaahtoon. Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa noin 25 minuuttia.

Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka ja sokeri.
Kuumenna maito ja liuota puristetut liivatelehdet siihen. Kaada maitoseos ohuena norona rahkaseokseen koko ajan sekoittaen. Puolita tai rouhi minttusuklaarakeet karkeaksi. Sekoita ne täytteeseen. Kaada seos jäähtyneen pohjan päälle. Anna kakun hyytyä vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli.

Sekoita kerma ja sokeri kattilassa. Keitä 15 - 20 minuuttia, kunnes kinuski sakenee. Lisää voinokare. Anna kinuskin hieman jäähtyä. Kaada se kakun päälle. Irrota kakku vuoasta. Koristele cashewpähkinöillä ja minttusuklaarakeilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti