tiistai 6. joulukuuta 2011

Mansikkajuustokakku limecurd-kuorrutteella


Loistavaksi todetulla Maalaisunelma Ruoka ja juoma-lehden reseptillä taas mentiin, hieman muunneltuna tosin. Vadelma ja sitruuna muuttui mansikaksi ja limeksi, naaaaam! Tää suosittelee!

Noin 12 palaa

Pohja:
n. 20 digestivekeksiä
100g sulatettua voita
Täyte:
800 g maustamatonta tuorejuustoa
2,5 dl sokeria
2 rkl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa
4 munaa
1 tl raastettua limenkuorta
1,5 dl soseutettua mansikkaa
Limecurd-kuorrutus:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2-3 dl tomusokeria
0,5 dl limecurdia
Koristeluun noin 3 dl vadelmia

Säädä uuni 175 asteeseen. Sekoita keksit ja voi massaksi yleiskoneessa. Painele massa irtoreunaiseen 22-24 cm:n vuokaan. Nosta jääkaappiin.

Vatkaa tuorejuusto ja sokeri. Lisää jauhot, vaniljasokeri ja suola. Vatkaa taikina sileäksi. Lisää munat yksitellen. Sekoita huolellisesti. Jaa taikina kahteen kulhoon. Sekoita toiseen taikinaan limenkuoriraaste ja toiseen soseutetut mansikat. Jos haluat, lisää mansikkataikinaan punaista karamelliväriä. Kaada toinen taikina vuokaan keksipohjan päälle. Valuta toinen taikina päälle.

Paista kakkua uunin alaosassa noin 1h. Jos kakku alkaa saada liikaa väriä, peitä se foliolla. Täyte hyytyy, kun kakku jäähtyy. Anna kakun jäähtyä kylmäksi vuoassa. Irrota se varovasti veitsen avulla. Kakku on parhaimmillaan, jos se on viileässä yön yli.

Sekoita kuorrutuksen ainekset. Jos kuorrute on liian juoksevaa, laita se hetkeksi kylmään. Levitä kuorrute kakun päälle. Koristele tuoreilla mansikoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti