keskiviikko 2. marraskuuta 2011

Raikas sitruskakku


Olen mukana tämän vuoden NääsPeksissä. Vaikutan muun muassa Taikatiimissä tekemällä maskeja ja tukkaa. Taikatiimi järjesti maskikoulutuksen ja siellä herkuteltiin, muun muassa tällä kakulla. Koska halusin kokeilla reseptiäni. Uskalsivat tytöt maistaa. Raikasta ja kevyttä. Tai no, kevyempää. Sitä tämä kakku on. Oon tyytyväinen ja niin oli syöjätkin.



Pohja:
200 g omavalintaisia keksejä esim. Digestive, kaurakeksi tms.
75g voita
Täyte:
5 liivatelehteä
500 g rahkaa
2,5 dl Flora vispiä
2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 limetin kuori ja mehu
1 sitruunan kuori ja mehu
(2 munanvalkuaista)

Murskaa keksit ja sekoita ne sulatetun voin kanssa. Laita keksiseos noin 22 cm irtopohjavuoan pohjalle.
Laita täytteeseen tulevat liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota Flora vispi. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja yhdistä kermavaahdon kanssa. Kananmunan valkuaiset voit jättää pois, mutta niistä saat kakun rakenteeseen kuohkeutta.

Sekoita tuorejuustoon hyvinpestyjen limetin ja sitruunan kuori, sokeri ja vaniljasokeri. Purista limetistä ja sitruunasta mehut kattilaan, kiehauta ne ja sulata liivatelehdet siihen. Sekoita tuorejuustoseoksen joukkoon sähkövatkaimella kokoajan sekoittaen. Yhdistä sitten kerma-valkuaisvaahtoon. Kaada täyte keksipohjan päälle ja tasoita pinta hyvin. Laita sitten hyytymään jääkaappiin n. 3 tunniksi tai yön yli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti