maanantai 12. syyskuuta 2011

Kakku suklaasta ja puutarhanmarjoista



Vanhukset oli tulossa kotikotona käymään kahvilla ja piti kehitellä kakku, johon voisi käyttää takapihalta vielä  löytyviä punaherukoita ja pakkasesta vadelmia. Näiden marjojen kanssa sopisi varmaakin hyvin suklaa. No totta mooses!

8-10 annosta

Pohja:
200 g suklaapisarakeksejä esim. Safari
75 g voita

Suklaatäyte:
3 liivatetta
1,25 dl (puoli prk) Flora vispiä
100 g tummaa suklaata esim. taloussuklaata
100 g maustamatonta tuorejuustoa
0,5 dl sokeria
1 kananmunan valkuainen
2 rkl vettä
Marjatäyte:
3 liivatetta
1,25 dl (puoli prk) Flora vispiä
100 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g marjoja, vadelmia ja punaherukoita
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 kananmunan valkuainen
2 rkl vettä
Kiille:
150 g vadelmia ja punaherukoita survottuna
0,5 dl marjamehua
2 liivatetta

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vuoraa 18-22 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla. Murskaa keksit ja sekoita sulatetun voin kanssa. Laita keksi-voiseos irtopohjavuoan pohjalle ja jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

Vaahdota 1 prk Flora vispiä ja 2 kananmunan valkuaista omissa kulhoissaan. Sulata suklaa vesihauteessa. Sekoita keskenään sulatettu suklaa, tuorejuusto ja sokeri. Sulata liivatteet pieneen vesimäärään ja valuta suklaa-juustoseokseen ohuena nauhana kokoajan sekoittaen. Lopuksi kääntele joukkoon puolet vaahdotetusta Flora vispistä ja valkuaisvaahdosta. Laita loput vaahdoista jääkaappiin odottamaan toisen kerroksen valmistusta. Kaada ensimmäinen täyte keksikerroksen päälle ja laita jääkaappiin hyytymään.

Toista täytettä varten soseuta vadelmat ja punaherukat sauvasekoittimella. Painele marjasurvosta pienireikäisen siivilän läpi siten, että nestemäinen marjasose valuu alla olevaan astiaan. Vatkaa tuorejuusto ja marjasose keskenään. Mausta vaniljasokerilla  ja tavallisella sokerilla ja tarkista maku. Kuumenna pieni määrä vettä kiehuvaksi ja liuota joukkoon liivatteet, sekoita tasaiseksi. Kaada liivateneste ohuena nauhana tuorejuusto-marjaseokseen koko ajan sekoittaen. Lopuksi kääntele joukkoon loput vaahdotetuista valkuaisista ja Flora vispistä. Kaada täyte vuokaan hyytyneen ensimmäisen täytteen päälle ja nosta jälleen kylmään hyytymään. Kiillettä varten käytä liivatteet kylmässä vedessä n.5-10 min ja survo marjat. Liota liivatteet kiehuvaan mehuun ja kaada liivateseos marjasurvokseen. Kaada vuokaan muiden täytteiden päälle ja hyydytä kakkua jääkaapissa muutama tunti tai yön yli. Irroita kakku vuoasta veistä käyttäen ja siirrä tarjoiluastialle. Koristele haluamallasi tavalla, esimerkiksi tuoreilla marjoilla.


Mums.

1 kommentti:

  1. niiiin hyvän näkösiä luomustöitä oot taas saanu aikaseks jotta huhhuh! Oot sä melekoonen :)

    VastaaPoista

Jätä kommentti