torstai 10. maaliskuuta 2011

Muffinsseja Geisha-suklaasta Alisan kanssa


Tämän ihanan kolmevuotiaan tyttelin kanssa leivottiin eilen keskiviikkona muffinsseja Leinolassa. Mulla taitaa olla tavoitteena saada tämä neiti kiinnostumaan leipomisesta. Joululahjaksi Alisa saikin meiltä pienen esiliinan ja patakintaan.


Mieluisaa puuhaa Alisalle oli sekoittaminen, vatkaimen käyttö ja tietysti välineiden nuoleminen. Kananmunat rikkoutui Alisan toimesta moitteettomasti! Hieman ihmeteltiin sitä siivousrumbaa, joka leipomisesta seurasi, mutta opittiin, että hyvä leipuri siivoaa aina jälkensä. Muffinsseilla herkuteltiin sitten äitin, iskän, Emilian, mummun ja Veli-papan seurassa.



Näiden muffinssien resepti on Kotilieden nettisivuilta. Me tehtiin kuorrutus vaahtoutuvasta suklaakastikkeesta.

150 g voita tai margariinia
2 kananmunaa
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3/4 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoja
1 levy (100 g) Geisha-suklaata
1,5 dl maitoa

Sulata rasva. Vatkaa munat, sokeri ja vaniljasokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita kaakaojauhe ja leivinjauhe vehnäjauhoihin. Hienonna suklaa karkeaksi rouheeksi. Lisää jauho- seos siivilän läpi taikinaan vuorotellen rasvan ja maidon kanssa. Lisää joukkoon suklaarouhe. Kääntele varovaisesti nostellen tasaiseksi taikinaksi.
Jaa taikina tukeviin paperisiin vuokiin. Paista 200-asteisen uunin keskitasossa 15–18 minuuttia.
Nosta muffinit jäähtymään ritilälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti