torstai 10. maaliskuuta 2011

Hyrrät


Pullat on aina hyviä. Nämä pullat varsinkin. Tämä ohje on ollut äitin reseptikätköissä vuodesta nakki. Näitä me ollaanki tehty innokkaasti monet kerrat.

150 g voita
4,5 dl vehnäjauhoja
2 rkl sokeria
1,5 tl suolaa
0,75 dl kermaa
50 g hiivaa
2 munaa
täytteeseen:
75 g voita
100 g tomusokeria
2 tl kardemummaa
voiteluun kananmuna

Jauhot, sokeri ja suola sekoitetaan, lisätään voi ja nypitään. Lämmitetty kerma, johon on liotettu hiiva, lisätään. Lopuksi lisätään kananmunat, joiden rakenne on vatkattu rikki. Taikina kohotetaan liinan alla lämpimässä paikassa. Täytteen ainekset vatkataan hyvin. Taikina kaavitaan levyksi, jolle vatkattu täyte levitetään. Levy kierretään kääröksi, joka leikataan 1,5-2 cm pätkiksi. Pätkät laitetaan paperivuokiin, kohotetaan ja voidellaan kananmunalla. Pinnalle ripotellaan raesokeria. Paistetaan uunissa 225 C noin 10 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti